Asgari ücret zammı için kritik görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "A-Z'den her şeyi konuştuk. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarla çalışmaları görüşüp bize haber vereceğini söyledi. Rakam konuşmadık." dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşme sona erdi.

Türkiye’nin gündeminde, asgari ücrete temmuz zammı beklentisi var.

“VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet temsilcileri, sık sık yaptıkları olumlu açıklamalarda vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini, konunun çalışıldığını vurguluyor.

Yapılan bu olumlu açıklamalar beklentiyi kuvvetlendiriyor.

TÜRK-İŞ BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Bu kapsamda beklentileri daha da artıracak sürpriz bir görüşme gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıklamalarda bulundu.

Çıkışta gazetecilere konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘güzel bir görüşme’ yaptıklarını belirterek şunları ifade etti:

“RAKAM KONUŞMADIK”

“A-Z’den her şeyi konuştuk. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarla çalışmaları görüşüp bize haber vereceğini söyledi. Rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin durumlarını anlatma imkanı buldu. Cumhurbaşkanı çalışma yapıyoruz dediler, bir rakam yok. Güzel bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanımız her şeyin farkında olduğunu söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız çalışma arkadaşlarım çalışma yürütüyor bilgisini verdi. Şimdi benim aklımdaki rakamı söylersem olmaz. Söylediğin ile aldığın arasında bir uyum olması lazım. Toplumu memnun edecek bir rakam olur diye düşünüyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir