Asgari ücret Tespit Komisyonu toplanacak! Asgari ücret ara zammı ne kadar olacak?

Asgari ücrette milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ara zam için komisyon görüşmeleri yarın başlıyor. Net 8 bin 506 olan asgari ücretin 11 bin ile 12 bin lira arasında olacağı kulislerde konuşuluyor.

featured

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanıyor. Görüşmeler 4 turda tamamlanıyor ancak geçen yapılan toplantılarda iki bileşimde karar varılmıştı.

ASGARİ ÜCRET İŞVEREN DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Belirlenecek olan yeni ücret temmuz ayından itibaren geçerli olacak. Asgari ücret görüşmelerinin önemli unsurlarından biri de işverenlere verilecek destek miktarı olacak.

2023 yılı asgari ücreti için önce 6 aylığına 250 TL’lik destek verilmiş daha sonra bu rakam 400 TL’ye çıkarılmıştı. Destek bu ay itibarıyla bitiyor. Bu nedenle görüşmelerde asgari ücret desteği ve yöntemi de ele alınacak.

İŞVERENE MALİYETİ 11 BİN 759 LİRA 40 KURUŞ

Aralık ayındaki görüşmelerde asgari ücret Türk-İş’in muhalefeti, TİSK ve Çalışma Bakanlığı’nın mutabakatıyla oyçokluğuyla belirlenmişti. Halihazırda asgari ücret, brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş düzeyinde bulunuyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir