Asgari ücret Temmuz zammı için ilk rakamlar belli oldu!

Asgari ücret Temmuz zammı milyonlar tarafından merak edilirken, tahminler de gelmeye başladı. Yeni asgari ücretin, 6 aylık enflasyon ile şekil alması bekleniyor. Merkez Bankası verilerine göre ise asgari ücrete gelecek zam oranı şimdiden yüzde 21 seviyesinin üzerine yükseldi. İşte ortya çıkan olası rakamlar...

featured

Memur ve emekli zammı için gözler Temmuz ayına çevrilmişken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret zammı için de aynı dönemi işaret etmesiyle, “2023 asgari ücrete zam ne zaman gelecek, asgari ücret ne kadar olacak?” soruları araştırılmaya başlandı.

İLK RAKAMLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Mynet’in haberine göre; brüt 10.008 TL, net ise 8.506 TL olarak belirlenen asgari ücret için Temmuz ayında yapılacak zamda kritik öneme sinyal geldi.

Emekli ve memur zammı üzerinde etkili olan 6 aylık enflasyon rakamları asgari ücret Temmuz zammı üzerinde de etkili olacak.

6 AYLIK ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 21

Bu kapsamda Merkez Bankası’nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre 6 aylık enflasyon rakamları hesabı belli oldu. Ekonomistlerin tahmini yüzde 21 düzeyinde oluştu.

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir