Asgari ücret Temmuz 2023 brüt ve net kaç TL oldu?

Ağustos ayının gelmesi ve maaşların yatmasıyla birlikte asgari ücret net ve brüt 2023 rakamları tablosu yeniden gündeme geldi. Peki, zamlı asgari ücret ne kadar oldu? İşte Asgari ücret 2023 net ve brüt rakamları!

featured

Ağustos ayının girmesiyle asgari ücret tutarları yeniden gündeme geldi. Haziran ayında gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından 2023 yılının 2. yarısında çalışanlara verilecek asgari ücret tutarı netleştirildi. Peki, Asgari ücret Temmuz 2023 brüt ve net kaç TL oldu?

ASGARİ ÜCRET BRÜT VE NET KAÇ TL OLDU?

Ağustos ayının ve maaş gününün gelmesiyle birlikte asgari ücret net ve brüt tutarları yeniden merak edilmeye başlandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2023 yılı asgari ücret ara zammını belirlemek için yürüttüğü çalışmaların ardından, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak asgari ücreti; yüzde 34 oranında artırıldı. Buna göre asgari ücret 1 Temmuz 2023 itibarıyla net 11 bin 402, brüt 13 bin 414 olarak ödenecek.

KIDEM TAZMİNATI KAÇ TL OLDU?

Asgari ücretli bir çalışan, bir yıllık çalışmasının karşılığında brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı hak ediyor. Yeni asgari ücretle çalışanın yıllık kıdem tazminatı 13 bin 414 liraya yükseldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir