Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücret 4 bin 250 TL oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4 toplantısının ardından üzerinde uzlaşılamayan asgari ücretin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı belli olmuştu. Milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücrette rakam nihayet belli oldu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

featured

İlk toplantısını 1 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda, ikinci toplantısını 7 Aralık’ta Türk-İş’in, üçüncü toplantısını 9 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde yapan komisyon, bugün dördüncü kez toplandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanacak asgari ücrete ilişkin olarak, ”Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyon karşısında ezdirilmeyen bir oranı hep beraber görmüş olacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğunu açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam yükselmektedir.

Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum.

Yeni asgari ücret düzenlemesiyle birlikte asgari ücretten alınan gelir vergisiyle, damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla işverenin maliyetini 450 lira aşağıya çekiyoruz. ”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir