Araç sahiplerine korkunç haber! Akaryakıt o tarihte 46 TL’yi görecek

ÖTV ve KDV artışlarıyla 6 TL birden zamlanan benzin ve motorin fiyatları ile ilgili bir kötü haber daha geldi. Ünlü ekonomist tarih vererek motorinin 46 TL'yi göreceğini açıkladı. İşte detaylar...

featured

Brent petrol ve dövizdeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  KDV ve ÖTV zamları ardından 6 TL birden zamlanan akaryakıt fiyatları araç sahipleri tarafından takip ediliyor. Ünlü ekonomist ise yeni kötü haberi duyurdu.

“46  RAKAMI GERÇEK”

Dolar tahminleri ve ekonomi yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, kendi YouTube kanalında akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Akaryakıt fiyatlarının patlama yapma ihtimalinin olduğunu ifade eden Zelyut, “46 rakamı gerçek. Bu 46’nın detaylarını size anlatacağım. Dış ticaret ve enflasyon verileri geldi. Bu dış ticaret rakamları doları borsayı etkileyecek. Bu 46 nereden çıktı gelin bakalım. Değerli arkadaşlarım ayın 3’ünde Dolar TL’yi etkileyecek çok önemli iki ekonomik veri geldi. Kurun nereye gideceği borsanın ne olacağı bu verilere bağlı. Dış ticaret rakamlarına baktığımızda İhracat 20 milyar 93 milyon Dolar, ithalat 32 milyar 476 milyon Dolar olmuş. Şimdi karşınızdaki ana muhalefet lideri güçlü olmayınca haliyle siz Allah ne verdiyse ‘zam ya da vergi’ diyorsunuz. Ama masrafı kısacak iş yapmıyorsunuz. Sayın Şimşek’in getirdiği bir tasarruf genelgesi var ama bakın onun da yaşama geçmeyeceğini göreceğiz.” dedi.

“MOTORİN 46 TL OLACAK”

“Dolara talep baskısı artacak. Körfez’den gelen sermaye tampon olarak çalışsa da beklenenden önce eriyeceğine inanıyorum. Haliyle bu enflasyon rakamı bu tamponların tükenmesine ve enflasyonun yukarı tırmanacağı tezimizi güçlendirecek. Motorin 36 lira şu anda, resmi enflasyon beklentisi bir yüzde 29 daha gelecek. Buna göre, 46 lira motorinle karşılaşacaksınız. Dolar TL olarak da 31, 32.5 beklentim bir tık daha yukarı çekiliyor. Kurda da bu rakamlar karşımıza çıkarsa Allah yardımcımız olsun.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir