Arabesk müziğin babası Müslüm Gürses unutulmadı! Ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

Vefatının üzerinden 9 yıl geçen arabesk müziğinin "Baba"sı olarak tanınan Müslüm Gürses, mezarı başında anıldı.

featured

Müslüm Gürses‘i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı’na saatler öncesinden gelen hayranları dua ederek kabri başında Kur’an-ı Kerim okudu. Aralarında Gürses’e benzerliği ile dikkat çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı.

“BABAMIZI UNUTMADIK”

Usta Sanatçıya olan benzerliği ile dikkat çeken Yılmaz Tunç, “Biz babamızı unutmadık, unutturmayacağız. Her daim kabrinde olacağız. Biz burada bir aile gibiyiz. Hepimiz birbirimizi tanırız. Bir dostluk, bir kardeşlik ortamı var burada. Yılda 4-5 milyon insan geliyor buraya. Bu çılgın bir şey. Gerçekten böyle bir sevgi yok” dedi.

“MÜSLÜM GÜRSES, ÇAĞ DERVİŞİ VE GÖNÜL İNSANIDIR”

MESAM Başkanı Recep Ergül yaptığı açıklamada, “Müslüm Gürses, üstün yorumculuğu ile toplumumuzun her kesimine hitap etmeyi başarmış ve milyonlarca insanımızın gönül dünyasında yer etmiştir. Acılarla dolu ömrü boyunca kimseyi incitmemiş bir modern çağ dervişi ve gönül insanıdır. Saygıyla anıyorum” dedi.

SÜRPRİZ ŞARKI MEZAR BAŞINDA SESLENDİRİLDİ

Mezar başındaki anmada bir de sürpriz yaşandı. Sanatçı Özkan Can, Müslüm Gürses ile Muhterem Nur’un aşkını konu eden şarkısını ilk kez burada seslendirdi. Can’ın şarkısı, anma programına katılanlara duygulu anlar yaşattı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir