Antalya’daki Ukraynalılar emlakçılığın ardından taksiciliğe de soyundular! Tepkiler çığ gibi

Antalya'ya savaş sonrası gelen Rus ve Ukraynalılardan bazıları yabancı plakalı araçlarıyla kaçak taksicilik yaparken tespit edildi. Alanya'da ise Ukrayna plakalı bir çekici, arıza yapan Ukrayna plakalı otomobili taşırken görüldü.

featured

Rusya-Ukrayna savaşı halen devam ederken savaş nedeniyle iki ülkeden Antalya’ya yerleşenlerin nüfusu 100 bini aştı. Göç nedeniyle birçok sektörde olumsuzluklar yaşanmaya başladı.

BU KEZ KAÇAK TAKSİCİLİĞE BAŞLADILAR

Turizm sektöründe otelcilerin gündeme getirdiği, Rus ve Ukraynalıların evlerini günlük, haftalık apart, pansiyon gibi kayıt dışı kiraya vermesi sorununa, bu kez kaçak taksicilik yapan, hatta yabancı plakalı çekiciyle hizmet verenler eklendi.

“ŞU AN TAKSİCİLİK DE EMLAKÇILIK DA YAPIYORLAR”

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, yerleşik Rus ve Ukraynalıların kendi aralarında taksicilik yapmaya başladıklarını belirtti.

Dere, “Alanya’daki oda başkanımız bunların kendi transferlerini kendilerinin yaptığını, kendi plakalarıyla cirit attıklarını aktardı. Bizde resimleri de var. Şu an taksicilik de, emlakçılık da yapıyorlar. Kendi aralarında WhatsApp grupları var, bu gruplardan alışverişi, ev kiralamalarını kendileri yapıyor” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir