Fırtınaya teslim olan Antalya için Meteoroloji’den bir uyarı daha

Antalya, dün şiddetli yağış ve fırtınaya teslim olmuştu. Meteoroloji'nin 3 ilçesini kırmızı, kent merkezini ise turuncu kodla uyardığı Antalya'da dün son 3 yılın yağış rekoru kırıldı. Bugün de Meteoroloji'den Antalya'ya yeni bir uyarı daha geldi.

featured

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, çarşamba günü Antalya’da yaşanması muhtemel aşırı yağışa karşı Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerini kırmızı, kent merkezini ve batı ilçelerini ise turuncu kod ile uyardı. Aynı gün akşam saat 20.00 sıralarında başlayan yağış, dün de şiddetini artırarak etkisini gösterdi.

Yağış nedeniyle kent merkezinde birçok noktada taşkınlar oluşurken, Kemer ve Kumluca ilçelerinde yağmur suları nedeniyle yollar ulaşıma kapandı.

Yağış gece boyunca da etkisini sürdürünce özellikle Kumluca ilçesinde bazı tarım arazileri suyla doldu. Ancak yağmurun yavaşlamasıyla sular çekildi.

METEOROLOJİ’DEN ANTALYA İÇİN YENİ UYARI

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Antalya‘da kent merkezi ve bazı ilçelerde zaman zaman şiddetini artıran yağıştan dolayı cadde ile sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda kaldı.

Ev ve iş yerlerinde de su baskınları meydana geldi. Bazı mahallelerde yaşanan elektrik kesintileri devam ediyor. Konyaaltı Sahili’nde monte edilen çöp kovaları, fırtına nedeniyle sökülerek yola savruldu, denizde dev dalgalar oluştu.

Kemer ilçesinde sağanak nedeniyle kayalıklarda şelaleler oluştu, Ağva Deresi’nin debisi yükseldi.

Tüm birimleriyle teyakkuzda olan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri, su baskınları yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir