Antalya’da Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katili Mustafa Murat Ayhan’ın cezası açıklandı! Sözleri pes dedirtti

Antalya’da Azra Gülendam Haytaoğlu’nu canice katlettikten sonra vücuduna jiletle ismini yazan katil Mustafa Murat Ayhan’ın cezası açıklandı. Katilin duruşmada söylediği sözler pes dedirtti…

featured

Son dakika haberleri: Antalya’da kayıp olarak aranırken ormanlık alanda cesedi bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu‘nu öldüren sanığın cezası açıklandı…

11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Mustafa Murat Ayhan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

ÇOK PİŞMANMIŞ

Son sözü sorulan sanık, yaşananlardan dolayı çok pişman olduğunu belirterek, “Kendisiyle ne flört ne de arkadaşlık kurma gibi bir durumum vardı.

Antalya’da vahşice katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı

Sadece uyuşturucu nedeniyle olayı gerçekleştirdim. Herhangi bir cinsel yönelimim olmamıştır. Yaşananlardan dolayı üzgünüm.” dedi.

MUSTAFA MURAT AYHAN’IN KATİLİNE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti, sanığı “nitelikli kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “cinsel saldırı”dan da 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

AZRA GÜLENDAM HAYTAOĞLU’NA NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin konuştuğu vahşet geçtiğimiz yıl yaşanmıştı… Sırra kadem basan Azra’nın, cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğü saptanmıştı.

Cinayet masası ekipleri, kentte saygın bir iş adamı olarak bilinen Ayhan’ı çarpraz sorguya aldı. Ayhan ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi birlikte yemek yedik gitti. Bilgim yok” diye ifade verdi. Polis, bunun üzerine katil zanlısı Ayhan’ı serbest bıraktı.

Cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre işyeri güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Görüntülerde; Ayhan’ın Konyaaltı ilçesindeki evinden defalarca aynı valizle çıkıp gittiğini belirledi. Ardından Ayhan, yeniden gözaltına alındı.

Mustafa Murat Ayhan, tekrardan çapraz sorguya alındı. Ayhan, burada cinayeti işlediğini itiraf etmişti.

Azra’nın 28 Temmuz tarihinde kendisin aradığın belirten Ayhan, “Beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm.

Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varak ormanlık alanda gömdüm” demişti.

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak’taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu’nu gömdüğü yeri ekiplere göstermişti.

Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçalarını otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna göndermişti.

Ayhan, Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazmıştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir