Ankara Valiliği ormanlık alanlara girişleri yasakladı!

Ankara Valiliği orman yangınlarının önlenmesi amacıyla aldığı kararı duyurdu. Karara göre, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişler 30 Eylül'e kadar yasak...

featured

Geçtiğimiz yıllarda yangın konusunda birçok kez sınav veren Türkiye, tedbirlerini artırdı. Yaz aylarında ormanlık alanlarda yapılan piknikler ise yangına davetiye çıkardı. Bunun üzerine valilikler harekete geçti.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN KARAR

Bununla ilgili bir tedbir açıklaması da Ankara Valiliği’nden geldi. Valilik, ormanlık alanlara girişleri yasakladı.

Bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül’e kadar yasaklandığı açıklandı.

“KAMP YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK”

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ormanlık alanlar ile mesire alanlarında insan ve araç yoğunluğunun artması ve ülkemiz genelinde orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların devam etmesi nedeniyle orman yangınları ile mücadele konusunda ilave tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda millî servetimiz olan ormanlarımızı korumak için yangın çıkış nedenleri arasında yer alan anız yakma, tarla çalışmaları, bağ bahçe temizliği, çöplerin yakılması, enerji nakil hattı arızaları, piknik, çoban ateşi, yıldırım, kasıt, ihmal veya dikkatsizlik neticesinde gelişen orman yangınlarını önlemek amacıyla aşağıdaki kararlar alınmıştır:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir