Anadolu Medya Ödülleri’nde tören öncesi değişiklik! Ece Üner ve Veyis Ateş’in ödülleri iptal edildi

featured

Cumhurbaşkanlığı’nda dün akşam düzenlenen törenle Anadolu Medya Ödülleri sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli kategorilerde ödüle layık görülen isimlere ödüllerini verdi.

Ancak törende bir değişiklik dikkati çekti. Ece Üner, Veyis Ateş ile gazeteciler.com isimli internet sitesine kazandıkları daha önceden açıklanmış olmasına rağmen ödül verilmedi.

Anadolu Yayıncıları Derneği’nin  23 Aralık 2020’de ödüllerin kime verileceğine dair yayınlanan listesinde bu isimlerin şu ödülleri kazandığı ifade ediliyordu:

Yılın Erkek Haber Spikeri: Veyis Ateş (HaberTürk), Yılın Kadın Haber Spikeri: Ece Üner (Show TV), Yılın Medya İnternet Sitesi: Gazeteciler.com.

ÖDÜL ERDOĞAN’IN KUZENİNE

Ece Ünver ve Veyis Ateş’e verilmesi planlanan “yılın haber spikeri” ödüllerine yenisi koyulmazken, gazeteciler.com’un alacağı açıklanan ödül, superhabertv.com isimli internet sitesine verildi. Ödülün verildiği bu internet sitesinin sahibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni Cengiz Er.

Eski Haber Türk TV spikeri Veyis Ateş’e de yılın erkek haber spikeri ödülü verileceği açıklanmıştı. Ancak Ateş’e verilecek ödülün; suç örgütü lideri Sedat Peker ve SBK Holding Sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın da isminin karıştığı rüşvet tartışmasının ardından iptal edildiği açıklandı. Dernek Başkanı Sinan Burhan ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Son tartışmalardan dolayı iptal ettik. Biz yaptık dernek olarak” dedi.

“REALİTY SHOWA GEÇTİ”

Show TV haber spikeri Ece Üner’in de ödülü iptal edildi. Burhan, Üner’in ödülünün iptal edilme gerekçesini de “Eskiden haber spikeriydi, reality showa geçti. O yüzden iptal ettik. Tamamen teknik. Ana haber spikeri diye ödül vermiştik. Realitye geçince o yüzden değiştirdik” diye açıkladı.

Burhan, Özdemir Bayraktar’a; Bayraktar İHA’dan dolayı Anadolu’ya Ruh Katanlar kategorisinde ödül verdiklerini ve bu ödülü her yıl başka bir önemli isme taktim ettiklerini belirterek, “Mesela geçen sene Nuri Pakdil, ondan önceki sene de Recai Kutan aldı. Anadolu’ya katkı ruh verenler aldı” diye konuştu.

Anadolu Medya Ödülleri’nin resmi internet sitesinde yer alan liste şu şekilde:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir