Amazon ürün iadesiz para iadesini kaldırdı

Dünyaca ünlü online alışveriş sitesi Amazon, ürün iadesiz para iadesini kaldırdı. Amazon’un bu kararı sosyal medyayı salladı.

featured

Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren Amazon’dan ”Ürün iadesiz para konusunda müşterilerimize istisnai olarak destek oluyorduk fakat Türkiye’de bu çok fazla suistimal edildiği için artık bu şekilde uygulamamız mevcut değil. Ürün ne olursa olsun geri almak durumundayız.’’ şeklinde mesaj geldiği iddia edildi.

Amazon’un mesajını paylaşan bir sosyal medya kullanıcısı, ‘’Amazon Türkiye ilk açıldığında fiyatı düşük ürünlerde iade durumunda amazon ürünü hem müşteriye bırakıp hem de para iadesi yapıyordu. Ama çok suistimal edildiğinden kaldırılmış.’’ dedi.

Söz konusu kararın ardından Amazon’u destekleyip uygulamayı suistimal edenlere tepki gösterildi.

Amazon’un ürün iadesiz para iadesini kaldırmasına sosyal medyadan gelen tepkiler şöyle;

burası türkiye

milletin elbiseyi sipariş verip düğünde giydikten sonra iade ettiği memlekette yer mi ulan boyle bir iade yöntemi

gerizekalı insanların ceremesini biz çekiyoruz maalesef.

esasında “siz çok ahlaksızsınız” diye pankart açmasıdır ama anlayana…

sadece bu konuşmanın nereden buraya geldiğini merak ediyorum. “ürün bende kalsa ama paramı iade etseniz” mi dendi?

amazon’da ürün iadesiz para iadesi mi varmış bu ne saçmalık

siz alavere dalavere işlerini sadece bizim yaptığımızı sanıyorsunuz değil mi ? bizim ülkemizin insanına yakıştırıyorsunuz ve amazonun hizmet verdiği diğer hiçbir ülkede böyle işler çeviren insanlar yok değil mi ? uff yaaa hep böyle insanlar yüzünden biz maduro…

olayın başka bir boyutunu anlatayım:

aslında, amazon, “siz çok istismarcısınız” dememiş… “siz bizi yeterli oranda terih etmiyorsunuz. bundan dolayı arzu ettiğimiz kârı bir şekilde edemediğimiz için istismarlarınıza göz yumamaktayız” demiştir.

neden mi?

çünkü, burada, yani kendi öz ülkeleri amerika’da da öyle istismarlarınız var ki aklınız şaşar. nhl finalini büyük ekranda ve son teknoloji ses sistemi ile arkadaşlarıyla bir geceliğine keyif için sipariş verip ertesi gün beğenmedim deyip iade edenleri mi yoksa daha anlatmaya kalksam sayfalar sürecek iade dalaverelerini mi anlatayım?

amazon, bunları tolere edebiliyor. çünkü bunlar çoğunluk değil ve o kadar büyük karları var ki görmezden gelebiliyor. ayrıca, müşteri memnuniyeti seviyesi öyle hukuki çerçevelerle sağlama alınmış ki uğraşmak istemiyor. amerikalılar da amazon’u bir numaralı alışveriş tercihi yaparak buna karşılık veriyor…

yani sevgili kardeşlerim… sen gibip hala hepsiburada’dan veya n11’den veya başka başka yerlerden alışveriş yapıp amazon’u birinci sıraya koyamazsan bundan böyle iade konularında amerika standartlarını yakalayamazsın.

yanlış anlama… seni suçlamıyorum. lanet olası kapitalizmin kuralı böyle… eğer sen de tüketiciysen oyunun kuralını bilerek oynayacaksın…

yok ben dalavere yapayım ama gideyim amazon’u baş tacı etmeyeyim dersen oyuncağını böyle elinden alırlar…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir