Amazon’dan halka arz öncesi yatırım atağı!

ABD'li teknoloji şirketi Amazon, SoftBank'ın Arm iştirakinde ilk halka arz öncesi ana yatırımcılardan biri olmak için görüşmelerde bulunuyor.

featured

Amazon‘da halka arz önce yatırım atağı geliyor. Kaynaklardan biri, Arm’ın eylül başında Nasdaq endeksinde borsaya kote olmaya hazırlandığını belirtti. Arm söz konusu halka arzda 8 ila 10 milyar dolar toplamayı hedefliyor.

10 ŞİRKETLE GÖRÜŞME YAPIYOR

Amazon ve Arm, konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Arm bir süredir halka arzı öncesinde Intel, Alphabet ve Nvidia da dahil olmak üzere yaklaşık 10 teknoloji şirketiyle yatırım konusunda görüşmelerde bulunuyordu. Kaynaklara göre, bahsi geçen yatırımcılar şirketin yönetim kurulunda söz sahibi olma hakkına sahip olmayacak.

ARM’IN HALKA ARZI ÖNEM ARZ EDİYOR

Kaynaklardan biri, Arm’ın halka arza ana yatırımcıları da dahil ederek başlıca müşteriler ile ilişkilerini güçlendirmeyi ve halka arzın çekiciliğini artırmayı umduğunu söyledi.

Arm’ın halka arzı, dünyanın en büyük teknoloji yatırım fonlarından biri olan Vision Fund’ı kuran ve teknoloji yatırımındaki başarısızlıklardan sonra bu fonu kurtarmaya çalışan Softbank’in son derece ihtiyaç duyduğu bir gelişme olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir