Altındağ’da öldürülen Emirhan Yalçın’ın babası Osman Yalçın’dan vatandaşlara birlik çağrısı

featured

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki parkta 11 Ağustos günü iki grup arasında yaşanan kavgada, 18 yaşındaki Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler bıçak darbesiyle yaralanmış, yaralı Emirhan Yalçın, sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

76 kişi gözaltına alındı

Yalçın’ın hayatını kaybetmesinden sonra Altındağ ilçesinde bazı gösteri yürüyüşleri ve olaylar yaşanmış, sosyal medyadan provokasyon yaptığı ve yaşanan olaylarda mala zarar verdiği tespit edilen 76 kişi ise gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 38’inin uyuşturucu bulundurma/ticareti, hırsızlık, kasten yaralama ve yağma gibi suçlardan kaydının bulunduğu belirlenmişti.

https://habermotto.com/ankara-altindagda-suriyeli-multeci-dehseti-saldiriya-ugrayan-emirhan-yalcin-hayatini-kaybetti-ali-yasin-guler-yaralandi/

Güvenlik ekipleri olaylara engel olurken, hayatını kaybeden genç Emirhan Yalçın’ın babasından birtakım açıklamalar geldi.

“Emirhan’ım, Türk malını korumak için şehit oldu”

Oğlunun hayatını kaybetmesinden sonra söylediği sözlerin, bir basın kuruluşu tarafından çarpıtıldığına vurgu yapan baba Osman Yalçın, “Şehit babası olarak bunu kendime yediremedim. Yalan konuşursam o gün, kendimi kaybettiğim gündür. Ben daima doğruların yanındayım. Devletim var olsun. Her zaman devletim arkamdaydı.” şeklinde açıklama yaptı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla ve emniyet ekipleriyle kenetlendiklerini belirten Yalçın, “Bir Emirhan’ım değil, bin tane Emirhan’ım olsun, yine feda olsun. Emirhan’ım, Türk malını korumak amacıyla şehit oldu. Böyle bir evlat yetiştirdiğim için nasıl gururluyum siz biliyor musunuz? Helal olsun oğluma.” sözlerini kullandı.

Emirhan Yalçın’ı öldüren Yahya Abdo’nun ifadesi ortaya çıktı! İşte Altındağ’daki olayların çıkış nedeni…

“Devlet varsa biz de varız”

Vatandaşlara birlik çağrısı yapan baba Yalçın, şunları söyledi:

“Her zaman bir olmalıyız. Birlikten dirlik doğar. Devletimizi tutup kaybetmemeliyiz. Devlet varsa biz de varız. Devletim, her zaman arkamdaydı. Benim oğlumu şehit gibi götürdüler. Bu görülmüş bir durum değil. Bir Önder Mahallesi tanıyordu oğlumu, şimdi tüm dünya biliyor. Yanlış konuşmuş olabilirim. Acılı bir babayım fakat ben gözümü açtığımda her zaman devletim yanımdaydı. Allah onlardan razı olsun. Allah onlara zeval vermesin.”

Emirhan Yalçın’ın dayısı Bekir Acıelma da meydana gelen olaylarla ilgili “Biz kimseye, ‘Gidip Suriyelinin aracını parçalayın, öbürüne vurun’ demiyoruz. Bunu istemiyoruz. Böyle bir şey yapmak istemiyoruz.” açıklamasını yaptı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir