Altında düşüşün nedeni belli oldu! İşte güncel altın fiyatları

Güvenli liman olarak görülen altında düşüş devam ediyor. Peki altın fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? İşte detaylar...

featured

Altın fiyatlarındaki düşüşün ABD ekonomisindeki kötü gidişat ve Fed’in faiz artırımlarına devam edeceği beklentisiyle arttığı ortaya çıktı. Uzmanlar ise bu yatırımcılara uyarılarda bulundu.

trusd
USD
0.09%
32,33 TRY
treuro
EURO
-0.32%
34,56 TRY
treur-usd
EURO/USD
-0.42%
1,07 TRY
gau
GR. ALTIN
1.05%
2.487,05 TRY

ABD’NİN EKONOMİ POLİTİKASI VE FED FAİZ KARARI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Altın’daki yükselişte Fed’in faiz artırım beklentilerinin törpülenmesi ve bankacılık endişeleri yer alıyordu. Son 2 haftalık düşüşe geldiğimizde ise Fed tutanaklarında faiz indirimine yönelik bir yönlendirme olmaması ve altının yükseliş sürecindeki bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin borç tavanına ilişkin gündemle perdelenmesi etkili oldu. Bu süreçte ABD 2 yıllık tahvil faizlerindeki sert yükselmesi de altın ve diğer emtia gruplarında baskıya yol açtığı görüşündeyiz.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Haftanın üçüncü işlem gününe 1975 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yatay seyrederek 1974 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1970 dolar, en yüksek ise 1980 dolar seviyeleri görüldü.

Bugün 1261 liradan açılan gram altın şu dakikalarda hafif yükselerek 1262 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1258 lira, en yüksek ise 1265 lira seviyeleri test

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir