Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş tarih vererek yeni rekoru duyurdu

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altın rekor kırmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik bir açıklama geldi. Memiş tarih vererek yeni rekoru duyurdu.

featured

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın piyasası ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. ABD’deki enflasyon verilerinin piyasada beklenen seviyede olduğunu ifade eden Memiş, %3 olarak açıklandığını söyledi. İslam Memiş, Amerika verileri kapsamında uluslararası piyasada doların değer kaybı yaşaması dolar karşısında yatırım araçlarının da yükselmesine neden olduğunu açıkladı. İslam Memiş, “1 gram altını bile çok değerli olacak” sözlerini dile getirdi.

“EN AZ 2 AY BEKLEYİN”

Ons altın tarafında bu haftaki beklentinin 1960 dolar seviyesi olduğunu işaret eden uzman isim, bu durumun hızlı bir yükselişi işaret ettiğini aktardı. Aşağıda yeniden 1920 dolar seviyesinin destek seviyesi olduğunu vurgulayan Memiş, tekrardan gerileyebilme ihtimalinin olduğuna da dikkat çekti. Kısa vadeli gerileme ihtimalinin söz konusu olduğunu vurgulayan uzman isim bu durumda önümüzdeki aylarda ons altının 2150, 2250 hatta 2300 dolar seviyesine kadar yükselebileceğinin altını çizdi. Memiş, elimde altını bulunan vatandaşların en az 2 ay beklemesi gerektiğini söyledi.

YENİ REKORU AÇIKLADI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunda yaşanan ilerleyişe göre gram altının da fiyat ilerleyişinin o yöne doğru gideceğini açıkladı. Doların geri çekilmesi durumunda gram altının 1630 TL destek seviyesine takip edeceğini duyuran Memiş, yıl içerisinde önce 1750 TL Daha sonra ise 1800 TL seviyesinin Hedef olarak görüleceğini belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir