Altın fiyatları hafta ortasında kaç TL oldu?

Geçen hafta rekor seviyeleri test eden gram altın, yeni haftada yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle akşam saatlerine doğru altın piyasasındaki sert hareketler dikkat çekti. İşte gram altın fiyatları...

featured

Piyasalar geçtiğimiz hafta açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına göre hareket aldı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 5-5.25 seviyesinde sabit tuttu.

treur-usd
EURO/USD
0.27%
1,07 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.2%
2.433,67 TRY

ONS ALTINDA AŞAĞI YÖNLÜ BİR SEYİR İZLENDİ

Fed kararı sonrası ons altında aşağı yönlü bir seyir izlendi. Perşembe günü 1924 doları test eden ons altın haftalık bazda en düşük seviyeyi gördü. Bu aynı zamanda 3 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Ons altın geçen haftayı 1957 dolardan kapattı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 0.1 oranında değer kaybetti.

GRAM ALTIN KAÇ TL?

Geçen hafta 1499 liraya kadar yükselerek rekor kıran gram altın düşüş göstermişti. Dün 1473 liraya kadar gerileyen gram altın günü 1478 liradan kapatmıştı.

Haftanın ikinci işlem gününe 1479 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda ons altına bağlı olarak düşüş gösteriyor. Gram altın şu dakikalarda 1464 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1462 lira, en yüksek ise 1486 lira seviyeleri test edildi. Gram altında son fiyatlamalarda günlük bazda değer kaybı yüzde 1’in üzerine çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir