Altaylı ‘CHP Ermenistan’ın yanında’ diyenlere yakın tarihi hatırlattı: “İnandıklarını iddia ettikleri Allah’tan korkmuyorlar”

featured

CHP Genel Başkan danışmanı Ünal Çeviköz’ün, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmada dile getirilen bir iddia için ‘bunun yanıtlanması gerekir’ demesi, iktidar ve yandaşlar tarafından çarpıtılarak ‘CHP Ermenistan’ı destekliyor’ şeklindeki bir kara propaganda malzemesine dönüştürüldü.

Fatih Altaylı ise bugünkü yazısında söz konusu iddiayı dile getirenler için “Bunu söylemek için inandıklarını iddia ettikleri Allah’tan korkmuyor olmaları gerekir.” derken, CHP’yi Ermenistan’ı desteklemekle suçlayanları yakın tarih gezintisine çıkardı.

Altaylı’nın yazısı şöyle:

Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün katıldığı bir televizyon programında “Türkiye’nin Azerbaycan’a Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupları yolladığı yönünde iddialar var” demesi üzerine küçük çapta bir kıyamet koptu.

Bu iddialar çatışmaların başladığı günden bu yana Ermeni diasporası tarafından dile getiriliyor ve Türkiye suçlanıyor.

Çeviköz bu iddialara yanıt verilmesini mi istedi, yoksa bu iddialara katılıyor mu ilk gün anlamadık.

Ancak daha sonra bu iddiaların yanıtlanması gerektiğini söylediğini açıkladı.

Keşke bunu ilk gün daha anlaşılır bir dille dile getirseydi.

Çünkü Çeviköz’ün bu sözlerinin ardından bir trol ordusu CHP’ye saldırmaya ve CHP’nin Ermeni destekçisi olduğunu söylemeye başladı.

Bunu söylemek için inandıklarını iddia ettikleri Allah’tan korkmuyor olmaları gerekir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir