Alman Bild’den muhalefeti kıskandıracak Erdoğan yorumu: “Süpermen oldu”

Türkiye İsveç'in NATO üyeliği isteğine karşı AB kartını öne sürdü. Uluslararası basında çok akıllıca bir hamle olarak değerlendirilen bu duruma Alman Bild'den çok konuşulacak bir yorum geldi. Bild gazetesi, "Erdoğan şimdi Süpermen mi?" başlıklı haberinde, Batı'da Türkiye hakkında değişen algıdan rahatsız oldu.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan burada Stoltenberg ve İsveç Başbakanı ile üçlü görüşmede İsveç’in NATO sürecini görüştü. Zirveden mutabakat çıktı. Buna göre Türkiye İsveç’in NATO’ya üyeliğini TBMM’ye sunacak, İsveç ise bunun karşılığında Türkiye’ye AB’ye üye olma sürecinde tam destek verecek ve vize serbestisi dahil konularda destekleyecek.

“ERDOĞAN ŞİMDİ SÜPERMEN Mİ?”

İsveç’e yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrı, Almanya’da geniş yankı uyandırdı.

Bild gazetesi, “Erdoğan şimdi Süpermen mi?” başlıklı haberinde, Batı’da Türkiye hakkında değişen algıdan rahatsız oldu.

“TEKRAR ONU SEVMEK ZORUNDA MIYIZ?”

Erdoğan’ın, İsveçlilerin NATO’ya katılmasının ve Ukrayna’nın yanında yer almasının önünü açtığı belirtilerek, “Batı’daki birçok kişi onu övüyor.” ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Batı’nın kurtarıcısı” şeklinde söz edilen haberde şunlar aktarıldı:

“Tekrar onu (Erdoğan’ı) sevmek zorunda mıyız? Erdoğan zekice oynuyor: İstediğini elde etmek için konumunu kullanıyor.”

“SADECE NATO İLE OYNAMIYOR, AB’Yİ DE BASKI ALTINA ALIYOR”

Buna örnek olarak, Rusya’dan S-400’leri satın alan Türkiye’ye savaş uçağı tedarikini askıya alan ABD’nin, İsveç ile ilgili durumdan sonra F-16’ları satma konusunda kararlılık göstermeye başladığına dikkat çekildi.

İsveç’in üyeliğine karşılık Türkiye’nin AB üyeliğini dile getiren Erdoğan’ın tutumuna ilişkin, “Sadece NATO ile oynamıyor, AB’yi de baskı altına alıyor.” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir