Alişan’ın programına katılan Serdar Ortaç’tan üzücü haber: ‘Sol bacağım tamamen gitti’

Bir süredir MS hastalığı ile mücadele eden Serdar Ortaç, TRT 1’de Alişan'ın sunduğu 'Alişan ile Hayata Gülümse' programına katıldı. Ortaç, sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

featured

Ünlü popçu Serdar Ortaç, TRT1 ekranlarında Alişan’ın sunduğu ‘Alişan ile Hayata Gülümse’ programına konuk oldu. MS hastası olan Ortaç, sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘BU HASTALIK HİÇ GEÇMEYECEK Mİ’

‘Sol bacağım tamamen gitti.’ diyen Serdar Ortaç, bacağını kaldırmakta güçlük çektiğini ifade etti. Serdar Ortaç’ın doktoru canlı yayına bağlandı. Ortaç, doktorunaBu hastalık hiç geçmeyecek mi?’ diye sordu.

Doktor,‘İlacını düzgün kullandığı sürece hastalık kontrol altında.’ diyerek geçmeyeceği belirtti.

‘SENİN GİBİ YÜRÜYÜP KOŞMAK İSTERDİM’

Serdar Ortaç’ın ‘Senin gibi yürüyüp koşmak isterdim.’ sözleri ise Alişan’ı duygulandırdı.

SERDAR ORTAÇ KİMDİR

Serdar Ortaç 16 Şubat 1970 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Türk şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir. Bazı müzik eleştirmenleri tarafından kendisinin Türk pop müziğinde standartları belirlediği kabul edildi.

İlk öğretimini Kocamustafapaşa’da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi’nde tamamladı.

Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna tesviye bölümünde liseyi bitirdi.

Babası küçücük bir dükkanda torna tezgahı olan plastik kalıpçısıydı. 1977 yılında torna dükkanında babasının yanında çalıştı, sokakta simit ve su sattı, iş hayatını öğrendi.

Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı. Fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

İLK ALBÜMÜ AŞK İÇİN-KARABİBERİM

Serdar Ortaç 1994 yılında ilk albümü Aşk İçin-Karabiberim’i çıkardı.

1996 yılında ikinci albümü olan Yaz Yağmuru’na imza attı.

1998 senesinde Gecelerin Adamo, 2000 yılında Bilsem ki, 2003 yılında Okyanus, 2004 yılında ise Beni Unut albümlerini satışa sundu.

Daha önce Sibel Can’ın seslendirdiği Padişah şarkısı 2001 yılının en hit parçası oldu. Serdar Ortaç, Bu bestesi ile “Milliyet Yılın Şarkısı” ödülünü aldı.

2005 yılında Bu Şarkılar Kimin İçin adlı Mavi Ağaç Yayıncılık’dan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, aynı yıl “Kral TV Video Müzik Ödülleri”nde hem “En Çok Albüm Satan Sanatçı” hem de “En İyi Pop Erkek Sanatçı” kategorilerinde iki ödül birden aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir