Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, Erdoğan’ı eleştirdi: ‘‘Erdoğan’ın yanındayız diyebilecek rektör atamak istiyor”

featured

İki eski AK Partili siyasetçi;  Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu yeni anayasa tartışmaları, Boğaziçi’ne yapılan rektör ataması ve bazı valilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajı atmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen iki lider, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İki liderin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”İYİ NİYET GÖRMÜYORUZ”

Davutoğlu: Sayın Cumhurbaşkanı yeni bir anayasa teklifinde bulundu ama tamamen taktik, bir gündem değiştirme çabası. ‘Yeni anayasa’ diyerek aslında Sayın Bahçeli’nin çizdiği çerçeveyi ve Türkiye’nin iklimi de düşünüldüğünde, eski bir anayasal çerçeve olduğu anlaşılan bir gündem maddesi okunuyor. Burada biz samimiyet görmüyoruz, iyi niyet görmüyoruz, iklim oluşturma çabasını görmüyoruz.

”GEMİNİN REİSİ VAR AMA DÜMENDEKİ KÜÇÜK ORTAK”

Babacan: Geçen hafta Cumhurbaşkanı’nın birden bire ortaya attığı yeni anayasa gerçekçi değil. Zaten kendisinin açıkladıklarıyla ertesi gün küçük ortağın açıkladıklarını şöyle bir yan yana koyduğumuz zaman bu işin bir yere gitmeyeceğini görüyorsunuz. Yeni anayasa diyor küçük ortak her zaman olduğu gibi çerçeveyi çiziyor. Geminin reisi var ama dümende küçük ortak var gibi görünüyor. İstedikleri gibi yeni anayasa yapmak da çok mümkün görünmüyor yakın bir zamanda.

‘’ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ DİYEBİLECEK REKTÖR ATAMAK İSTİYOR”

Babacan: Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin hayat tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz ve Türkiye’de aile kurumunun da güçlü olması gerektiğini aynı zamanda savunuyoruz. Şu andaki hükümet küçük gruplar hedefliyor kendisine ve o grupları düşmanlaştırıyor, terörist ilan ediyor, marjinalleştiriyor ve toplumsal yapı üzerinde ciddi çatlaklar oluşturuyor. Toplumun farklı kesimleri arasına adeta nefret tohumları ekiyor, geriyor. Nasıl olsa bana oy gelmez diye düşündüğü kesimleri ötekileştirerek, kendisine destek verenlere kontrol etmeyi bir arada tutmaya çalışıyor. Bunların hepsi beyhude. Öncelikle iktidarın çoğulcu bir demokrasiye inanması lazım. Bunların zihniyeti çoğunlukçu demokrasi. 84 milyonluk bir ülke böyle bir zihniyetle yönetilemez.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir