ALES 2022 zor muydu, kolay mıydı? ALES-2 2022 soru ve cevap yorumları

Akademik kariyer yapmak isteyenlerin girdiği ALES-2 2022 sınavının ardından sınav yorumları merak ediliyor. Sınavda yaptığı sorularla ilgili yorumları araştıranlar, ‘’ALES 2022 zor muydu, kolay mıydı? ALES-2 2022 sınav yorumları nasıl?’’ şeklindeki sorulara yanıt arıyor…

featured

Türkiye’nin önemli sınavlarının birisi bugün yapıldı. Başvuruları 24 Haziran ile 4 Temmuz tarihleri arasında kabul edilen 2022 ALES için sınava girenler bugün ter döktüler. Sınav sonrasında ise ALES’e girenlerin en çok merak ettikleri sınav sorularına dair yorumlar oldu. Peki 2022 ALES soruları nasıldı, kolay mıydı yoksa zor muydu? Hangi soruların çıktığı açıklandı mı? ALES’te hatalı soru var mıydı?

ALES SORU YORUMLARI NELER?

ALES’e katılanlar sınav sorularına dair değerlendirmeleri araştırıyorlar. Bazı adaylar sosyal medya üzerinden yorumlarda bulunuyorlar. Buna göre ALES soruları genel olarak geçmiş yıllara göre bu yıl biraz daha zor olarak değerlendirildi. Sorular içerisinde çok kolay sorular da bulunduğunu söyleyen adaylar genel itibariyle zor soruların yoğun olduklarını ifade ettiler. Özellikle uzun soruların adayları zorladığı değerlendirmesi en çok yapılan yorum oldu.

ALES 2022 soru kitapçığı yayınlandı

ALES SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ÖSYM tarafından yapılan 2022 ALES için adaylar soru kitapçığının ve cevapların açıklanmasını bekliyorlar. Bu konuda ÖSYM henüz bilgilendirme yapmadı. Ancak soruların ve cevap anahtarlarının gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. ÖSYM genellikle sınavların sorularını ve cevaplarını saat 17:00 civarında açıklıyor. Ancak ALES sınavında daha erken bir saatte soruların ve cevapların açıklanması bekleniyor.

ALES NE İŞE YARAR?

ALES sınavına giren adaylar alacakları puanlar ile akademik kadrolara giriş yapabilecekler. Yüksek lisans eğitimi yapmak isteyenlerden üniversiteler ALES puanı talep ediyorlar. Yüksek AlES puanı alanların yüksek lisans eğitimi için başvurdukları kadrolarda çok büyük bir avantajı olabiliyor. ALES tek başına yeterli olmasa da yüksek lisans puanı için büyük bir etkisi bulunuyor. Bundan dolayı yüksek lisans eğitimi almak isteyenler ALES sınavına katılıp yüksek puan almak için ter döküyorlar.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir