‘Kadından imam olmaz’ diyerek aday olmayacağını açıklayan Akşener bol keseden salladı: ‘Arabada ÖTV’yi kaldıracağız’

Geçtiğimiz aylarda yaptığı bir esnaf ziyaretinde, ‘’Kadından imam olmaz. Ben de aday değilim.’’ diyerek Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını ilan eden Meral Akşener, bol keseden sallamaya devam ediyor. İYİ Parti lideri, ÖTV’yi kaldıracağını söyledi. Hem iktidar hayali kurmayıp hem de iktidar olacakmış gibi vaatlerde bulunan Akşener kendisiyle çelişti…

featured

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Türk otomotiv sektörünü geliştirecek pek çok çözümle geliyoruz. Kararlı ekonomik koşulları sağlayacağız, otomobillerde ÖTV’yi kaldıracağız, otomobili temel ihtiyaca dönüştüreceğiz.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener şunları söyledi:

“Vergilerden önce 300 bin lira olan arabanın fiyatı vergilerle 637 bin liraya çıkıyor. Kasko, sigorta ve vergilerdeki artışlar da araba sahibi olmanın önünde engel oldu. Yerli otomobil üretmekle övünen iktidar, otomotiv sanayisini küçültüyor.

Oluşan üretim kaybı 400 binin üzerine çıktı. Bugün Türkiye küresel otomotiv yatırımlarının dışında kalmış durumda. Türk otomotiv sektörünü geliştirecek pek çok çözümle geliyoruz.

Kararlı ekonomik koşulları sağlayacağız, otomobillerde ÖTV’yi kaldıracağız, otomobili temel ihtiyaca dönüştüreceğiz.

”KADINDAN İMAM OLMAZ”

Meral Akşener, Ağustos 2022’deki Nevşehir ziyareti sırasında cumhurbaşkanı adayı olmayacağını yinelemişti. Kadından imam olmayacağını belirten Akşener, “Cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda olduğu için ben aday değilim” açıklamasında bulunmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir