Manisa Akhisar ve Kütahya Emet’te orman yangını! Dehşet görüntüler…

Manisa'nın Akhisar ilçesi ve Kütahya'nın Emet ilçesindeki ormanlık alanlarda yangın başladı. Manisa'da yangın bölgesindeki 20 ev boşaltılarak, toplamda 40 kişi tahliye edildi. Kütahya'da ise alevlerin yükseldiği Küreci köyünde tahliye çalışması başlatıldı.

featured

Manisa’nın Akhisar ilçesinde ve Kütahya’nın Emet ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınlara ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ederken bölgede tahliye çalışmaları da başladı. Manisa’daki yangın nedeniyle bölgedeki 20 evde yaşayan 40 kişinin tahliye edildiği öğrenildi. Kütahya’da ise alevlerin tehdit ettiği bir köyde tahliye çalışması başlatıldı. İşte Manisa ve Kütahya’daki orman yangınlarıyla ilgili detaylar…

MANİSA’DA ORMAN YANGINI

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Hasköy Mahallesi yakınlarındaki Seğirdim Çukuru mevkisindeki otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın ormana da sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye 10 helikopter, 8 uçak ve 40 arazöz, 8 dozer ve 15 su tankeri sevk edildi.

Ekiplerin yangına karadan ve havadan müdahalesi sürüyor.

https://twitter.com/Manisatribnleri/status/1551250966896418816?s=20&t=-r0DJX6_hjOSB7No8ca_QA

40 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Öte yandan yangın nedeniyle bölgedeki 20 evde yaşayan 40 kişinin tahliye edildiği öğrenildi.

KÜTAHYA’DA DA ORMAN YANGINI

Kütahya’nın Emet ilçesi Küreci köyü yakınlarındaki ormanda da akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Dumanları fark edenlerin ihbarıyla bölgeye söndürme helikopteri ve çok sayıda arazöz ile orman işçisi sevk edildi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, söndürme çalışmalarında ekiplere köylüler de destek veriyor.

Saat 18.00 sıralarında ormanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 3 noktaya daha sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzü kara dumanla kaplandı. Yangına 2 tanker uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale ediliyor. Alevlerin tehdit ettiği Küreci köyünde ise tahliye çalışması başlatıldı. Dumanların merkez ve Tavşanlı ilçelerinden görüldüğü belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir