AK Parti’nin İzmir mitingi dünya basınında: “Erdoğan geri döndü”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün İzmir'de yoğun bir kalabalıkla yaptığı miting dünya basınında yer aldı. Yabancı basın Erdoğan'ın büyük kalabalığa güçlü bir sesle hitap ettiğini aktardı. Bu durumdan, "Muhalefettekileri endişelendirecek mücadeleci performans" şeklinde söz edildi.

featured

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi halkla buluşmalarını sürdürüyor.

Mitinglerin son adresi İzmir’in Gündoğdu Meydanı oldu. Erdoğan, yoğun katılımın yaşandığı mitingde vatandaşlara hitap etti.

BBC: ERDOĞAN GERİ DÖNDÜ

İngiltere basınından BBC, küçük bir rahatsızlık geçiren Erdoğan’ın yeniden geri döndüğünü yazdı.

“CHP’nin kalesi” olarak nitelenen kentte vatandaşların Erdoğan’ın mitingine yoğun ilgisine dikkat çekildi:

MUHALEFETİN KALESİNDE GÜÇLÜ KATILIM

(Erdoğan) Liman kenti İzmir’e bayrak denizinin ve kızgın güneşin altında saatlerce bekleyen büyük bir kalabalığın arasında geldi. Muhalefetin kalesinde güçlü bir katılım oldu.

“GÜRLEYEN BİÇİMDE YENİDEN ORTAYA ÇIKTI”

“Eski Erdoğan”ın, söz konusu mitingde “gürleyen bir biçimde yeniden ortaya çıktığı” vurgulandı.

“MÜCADELECİ BİR PERFORMANS”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından notların paylaşıldığı haberde şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanı, yaklaşık 40 dakika boyunca güçlü bir sesle konuştu. Bu, destekçilerine güven verecek ve muhalefettekileri endişelendirecek mücadeleci bir performanstı.”

“ÜLKEYİ DEĞİŞTİRDİ”

Söz konusu haberde, mitinge katılan bazı vatandaşların “Ülkeyi değiştirdi. O bizi ayağa kaldıracak ve güçlendirecek.” şeklindeki görüşleri de yer aldı.

Miting alanındaki atmosfere ilişkin, “Cumhurbaşkanı’nı destekleyenler, onun iktidarını sürdürmesini ve Türkiye vizyonunu devam ettirmesini istiyor.” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir