AK Parti’nin Antalya adayı Hakan Tütüncü kimdir?

Son üç dönemdir Kepez Belediye Başkaniığı'nı kazanan Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu.

featured

AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tütüncü’nün adaylığını pazar günü Haliç Kongre Merkezinde açıklayacağı ifade edildi. Aday adayları arasında daha önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmış olan Menderes Türel de bulunuyor.

Antalya’da AK Parti kulislerinde en çok konuşulan isimler arasında yer alan Hakan Tütüncü ve Menderes Türel’in adaylık ihtimalleri üzerinde durulurken, gelen bu iddiayla birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Hakan Tütüncü olduğu söylendi.

HAKAN TÜTÜNCÜ KİMDİR?

Hakan Tütüncü, 15 Haziran 1979 tarihinde Antalya’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Antalya’da tamamlayan Hakan Tütüncü, 2001’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Antalya Barosuna kayıtlı Serbest Avukatlardan olan Hakan Tütüncü, 2001’de Ak Parti’nin kuruluş sürecinde görev aldı ve Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atandı. 2003’de Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004’de Antalya İl Sekreteri olarak ana kademede görev alan Tütüncü, 2005-2009 yılları arasında iki dönem AKPARTİ GENEL MERKEZ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞI görevini üstlendi.

 

2009 Yerel Seçimlerinde AKPARTİ KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI Adayı olan Hakan Tütüncü, 2009’da seçildiği Kepez Belediye Başkanlığı görevini 2014 Yerel Seçimlerinde ikinci kez kazandı. 2019 seçimlerinde seçmenlerin teveccühü ile 3. Kez seçilen Hakan Tütüncü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı oldu.

Halen Kepez Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren Hakan Tütüncü, ayrıca 71 Üye Belediyesi bulunan Antalya Merkezli AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ’nin 2014’den bu yana Başkanlığını da sürdürüyor.

Evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir