AK Parti’den devrim niteliğinde adım! Vatandaşa kanun teklifi yetkisi mi geliyor?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber özel röportajında gündeme ilişkin dönemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, ''Vatandaşın belli sayıda imza toplayarak kanun teklifi verebilme hakkı olsun. Bu Türkiye'de devrim niteliğinde bir husustur." dedi.

featured

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TRT Haber’de canlı yayında gündeme ilişkin önemli  açıklamalarda bulundu.

”PARTİ TEŞKİLATLARIMIZ YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIR”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları;

“(Seçim beyannamesi) Bizim şöyle bir avantajımız var. Biz geleneksel olarak seçim bittikten sonra ertesi gün seçim çalışmalarına başlayan bir partiyiz. Yani parti teşkilatlarımız sürekli her zaman hazır. Yarın seçim olacakmış gibi hazır. Bu süreçte de 2021 yılının ekim ayından beri biz parti içinde bir grupla birlikte bir strateji heyeti çalışıyor ve son 5-6 aydır da bir beyanname hazırlama heyeti çalışıyor. Bunların sonucu olarak ‘480 sayfalık neler yaptık, neler yapacağız’ özetle önümüzdeki dönemde yapılacakların milletimize anlatılması. Yani hem fikri anlamda, siyasi anlamda hem teşkilat çalışmaları anlamında çok yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktık. Aday tespitleri sırasında da fevkalade ciddi bir titizlikle aday tespitleri yapıldı.”

VATANDAŞIN KANUN TEKLİFİ VERME HAKKI OLSUN

“Birlikte başaracağız diyoruz. Bunun için de bu bölümlerin her birisinde gençlere, kadınlara, yaşlılara, iş dünyasına, çalışma hayatına dediğim gibi dış politika ile ilgili konularda hep somut bir takım tekliflerde ve perspektifi ortaya koyarak bu tekliflerde bulunduk. Örnek olsun diye söylüyorum, mesela Demokrasi İnsan Hakları Hürriyetleri ve Adalet bölümünde diyoruz ki; Vatandaşın belli sayıda imza toplayarak kanun teklifi verebilme hakkı olsun. Bu Türkiye’de devrim niteliğinde bir husustur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir