AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten CHP’nin provokasyon çabasına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor. Demokratik mücadelenin nasıl verileceğini gösterdik. Ömer Çelik "Siyasette sandık namustur. Sayım şeffaflıkla ilerliyor." dedi

featured

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklaması şu şekilde;

Her türlü tedbirin aldığı süreci geçirerek oy verme süreci başladı. Oy verme işlemi güven içerisinde gerçekleşti. Dünya demokrasi tarihine girecek bir katılımla oy verme işlemi tamamlandı. Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin her bir ferdinin sabah erken saatlerde sandıklara gitmesi kıvanç kaynağıdır.

Demokratik mücadelenin nasıl verileceğini gösterdik. Siyasette sandık namustur. İşleyen demokrasi sayesinde işleyen Türkiye çerçevesinde yol yürümemiz önemlidir. Bir de çağır yapıyoruz sandıkların başında beklenmesi ile ilgili herhangi bir olay yaşanmadan herkes sayım işlemlerini takip ediyor. Yapılması gereken şey sonuçları beklemektir. Sayım şeffaflıkla ilerliyor.

Seçim sonucu ne olursa olsun bizde saygı duyma geleneği var.

CHP’de bu telaş nedir? Seçim sonuçları ne olursa olsun saygı duyacak mısınız?

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR İLKESİNE SUİKAST GİRİŞİMİDİR”

Sandıklar sayılıyor, milli iradenin tecelli etmesi için henüz bir sonuç açıklanmamış, AA’ya saldırıyolar. Sonra seçim sonucunu ilan ediyorlar. Bu diktatörce bir yaklaşımdır. Milli iradeye saygısızlıktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine suikast girişimidir. Cumhurbaşkanımız açık ara öndedir ama biz herhangi bir şekilde sonucu açıklamayıyoruz. Sonucu lekelemeye çalşıyorlar.

Son yaptıkları basın toplantısı tüm zihniyetlerini ele vermiştir. Hukuki süreç devam ederken, millet adına yapılması gereken açıklamayı kendileri yapıyorlar. Bu siyasi gasptır. Millet adına açıklamayı YSK yapacaktır. Milletimizin provokasyon olacağına dair bir kuşku içerisine girmesine gerek yoktur.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir