AK Parti Adana Büyükşehir adayı Halil Nacar kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12'si büyükşehir olmak üzere AK Parti'nin 28 belediye başkan adayını, yarın İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek törende açıklayacak. Adayı duyurulacak 28 il arasında Adana da bulunuyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ibre Halil Nacar'dan yana oldu.

featured

AK Parti’nin 12’si büyükşehir olmak üzere 28 belediye başkan adayı, yarın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle duyurulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı bizzat açıklayacak. Kulislerde Adana için Halil Nacar ismi ön plana çıktı.

HALİL NACAR AK PARTİ ADANA ADAYI OLDU

Sürece hakim kimi kaynaklara göre AK Parti’nin yeni yol haritasında aday ismi de büyük oranda netleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı için düşünülen isim Halil Nacar.

Nacar’ın bu kapsamda Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevinden istifa ettiği konuşuluyor. Kentin en çok sevilen isimlerinden biri olan ve özellikle pandemi, deprem gibi kriz dönemlerinde üstlendiği sorumlukları başarıyla yerine getirmesiyle tanınan Nacar’ın AK Partili olsun olmasın her kesimden oy alabileceği konuşuluyor.

halil-nacar-twitter

Bu noktada Halil Nacar’ın Adanalı olması, doktorluk gibi toplumun her kesimine doğrudan dokunan bir meslekte uzun yıllardır başarıyla hizmet etmesi, bu süreçte halkın büyük sevgisini kazanması gibi etmenlerin onu öne çıkardığı söyleniyor.

Tüm bunlar alt alta konduğunda Adana gibi büyük bir metropolün ancak şehri çok iyi tanıyan, yerel hakla gönül bağı olan ve kriz dönemlerinde rüştünü ispat edebilen bir isimle kazanılabileceği ve bu ismin de Halil Nacar olduğu üzerinde duruluyor.

HALİL NACAR KİMDİR?

1975 Kozan doğumlu olan Nacar, ilk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. 2001 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

2002’de Hatay/Hassa Söğütözü Sağlık Ocağı Hekimliği ardından Hatay/Dörtyol Devlet Hastanesi Acil Servis Hekimliği yaptı. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde aldığı Anestezi ve Reanimasyon Uzmanlığı eğitimini 2011’de tamamladı.

2012 yılında Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Kliniği ve Ameliyathane İdari Sorumluluğu yaptı. 2013 yılında Adana Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini üstlendi. 2014 yılında başladığı Seyhan Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine 14 Ağustos 2020 tarihine kadar devam etti.

Uzm. Dr. Halil Nacar, 14 Ağustos 2020 tarihinde Adana İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. Evli ve 3 çocuk sahibi olup iyi derecede Almanca bilmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir