Ahmet Özal’ın CHP’ye gitmesine Semra Özal karşı çıktı: “Otur oturduğun yerde, Erdoğan’a ihanet edemeyiz”

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal ve ailesini geçtiğimiz ay evlerinde ziyaret etmişti.

Ziyaret sonrası basına yansıyan haberlerde Ahmet Özal’ın CHP’den milletvekili yapılacağı iddia edilmişti.

OTUR OTURDUĞUN YERDE

Gazeteci yazar Fehmi Çalmuk, PolitikAdam isimli internet sitesinde bu ziyaretin sonrasında gelişen olayları kaleme aldı. Çalmuk’a göre, CHP’den milletvekili olmaya hevesli olan Ahmet Özal, annesi Semra Özal’dan şok bir tepki gördü.

İşte o yazı:

“Sağcılaşma” eleştirilerine karşı yine “sağ’ın kilit isimlerinin” kapılarını çalıyor. Merhum Haydar Baş’ın Bağımsız Türkiye Partisi’ni ziyareti saymıyorum. CHP’nin muhafazakar siyasetin mucidi merhum Turgut Özal’ın muhterem eşlerini ve oğullarını ve kızını ziyaretini söylüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu bizzat gitti. Dünürcü  gibi “Allah’ın emriyle Ahmet Özal’ı CHP’de görmek istiyorum” dedi.

Sonra Aydın’da Ahmet Özal ile bir kez daha görüştü. Ahmet Özal’ın CHP’ye girmeye  oldukça niyetli olduğunu öğrendim, öğrenmesine de Semra Özal Hanımefendi’nin teklifi ve olumlu havayı duyar duymaz gözlerinde şimşekler çaktığını, sözlerinde fırtına estirdiğini de duydum:

-(Aktarılan ifadeyle) Otur otur oturduğun yerde…Sayın Cumhurbaşkanı bize bu kadar sahip çıkmışken, bizi bu adar gözetirken bunu ona yapamayız. Erdoğan’a ihanet edemeyiz. Erdoğan’ın yanındayız…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir