Prof. Övgün Ahmet Ercan’dan Hatay uyarısı: ‘Bu depremler yıkıcı olacak, büyüklükleri 6.8’e kadar varabilir’

Hatay'ı vuran ve 3 dakika arayla meydana gelen 6.4, 5.8 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Övgün Ahmet Ercan çok ciddi uyarılarda bulundu. Ercan, "Depremler 250 kilometre yarıçaplı alanda olacak. Büyüklüğü 6,7-6,8’e kadar varır, bunlar yıkıcı olacak” ifadelerini kullandı.

featured

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde büyük yara alan Hatay’ı vuran ve 3 dakika arayla meydana gelen 6.4, 5.8 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler sonrası tv100 ekranlarına özel açıklamalarda bulunan Prof. Övgün Ahmet Ercan çok ciddi uyarılarda bulundu.

Benzer Haberler
hatay depremi mezarlık
Hatay’da deprem sonrası mezarlar yerinden oynadı! Dehşete düşüren görüntüler
lütfü savaş itfaiye
Hatay’da insanlar can derdinde, Lütfü Savaş mal! İtfaiye aracıyla kardeşinin evinden eşya aldırdı
Frank Hoogerbeets hatay depremi tahmin
Deprem kahini Frank Hoogerbeets bu akşam Hatay’da olan deprem için dün uyarı yapmış

Ercan, “Depremler 250 kilometre yarıçaplı alanda olacak. Büyüklüğü 6,7-6,8’e kadar varır, bunlar yıkıcı olacak” ifadelerini kullandı.

HATAY’DA AKŞAM SAATLERİNDE PEŞ PEŞE DEPREMLER MEYDANA GELDİ

Kahramanmaraş’taki depremlerin etkilediği Hatay’da akşam saatlerinde peş peşe depremler meydana geldi.

6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’da binaların yıkıldığı belirtildi. Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, tv100’e özel değerlendirmelerde bulundu.

‘EN AZ 15-20 GÜN SÜRECEK’

Hatay’daki depremin ardından bölgedeki artçıların devam edeceğini ifade eden Ahmet Ercan, “6,4’lük depremin artçı depremleri en az 15-20 gün sürecek. Bu depremin de artçıları olacak. Yani depremin içinde deprem görüyoruz şu anda.  

Türkiye ilkleri yaşıyor şu anda dolayısıyla burada yeni depremler olacak. Bu artçı depremler 250 kilometre yarıçaplı alanda olacak. Büyüklüğü 6,7-6,8’e kadar varır, bunlar yıkıcı olacak” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir