Ahmet Davutoğlu kendisine “katliamcı, tecavüzcü, gerici” diyen Selahattin Demirtaş’ı affetmedi

Tutuklu Selahattin Demirtaş'a, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'na başbakanlığı dönemine denk gelen 2016 yılında yaptığı bir konuşmada hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

featured

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Mersin’de 27 Şubat 2016’da düzenlenen mitingde dönemin Başbakanı Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın karar duruşması, Mersin 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“BU NASIL SİYASET”

T24’ün aktardığına göre; Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nden, avukatları ise Diyarbakır’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, Demirtaş’ı savunmak için çok sayıda avukat ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Yaptığı konuşmanın eleştiri olduğunu ifade eden Demirtaş, “Muhalefet partisi lideri olmasına rağmen bugüne kadar bu davadan vazgeçmedi. Bu nasıl bir siyaset?” diyerek Davutoğlu’na tepki gösterdi.

Demirtaş’ın avukatları ise, müvekkillerinin yasama sorumsuzluğunu hatırlatarak, dosyanın düşmesini, aksi durumda tevsi tahkikat taleplerinin araştırılmasını talep etti.  İddia makamı, avukatların taleplerinin reddedilmesini talep ederek, Demirtaş’ın “hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Hâkim, Demirtaş’a Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hâkim, verdiği hapis cezasında hükmün geri bırakılması yoluna gitmedi.

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Mersin’e gelerek partisinin düzenlediği ‘Demokrasi ve Barış Mitingi’nde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ey Davutoğlu. Vallahi sen gün yüzü görmeyeceksin. Biz barış meydanına başımız dik çıkacağız çünkü ölümlere sessiz kalmadık, ölümler arasında ayrım yapmadık. Ölenlerin hepsi bu ülkenin evladı. Siz ne yapacaksınız ey Davutoğlu. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en katliamcı, en zalim, en gerici Başbakanı, cenazeden bile intikam almaya çalışan Başbakan olarak tarihe geçtin sen artık. Kalın kalın kitaplar yazmışsın ya. Senin hakkında yazılan tek sayfalık bir kitap olacak. O kalın kitaplarına karşılık olarak tarih seni tek sayfalık kitapta yazacak. Zalim Başbakan bu diyecekler” dedi.

“IŞİD VE NUSRA TECAVÜZCÜLERİ DAVUTOĞLU’NUN ASKERLERİ”

Öcalan posterlerinin açıldığı mitingde, tüm dünyada, Suriye’deki ateşkesi tanımayacağını ifade eden iki kişini olduğunu kaydeden Demirtaş şunları söyledi:

“Biri Davutoğlu, diğeri El Nusra IŞİD yöneticisi. Bir ateşkes umudu çıkmış, silahlar susacak, herkesten önce Davutoğlu bağırıyor, ‘Ateşkes olmaz’ diyor. Sen Suriye’de savaşan taraf değilsin, askerin yok, kimse sana ateşkes çağrısı yapmamış ama sen kabul etmem diyorsun. Neden, çünkü onun besleme çeteleri orada savaşıyor. IŞİD tecavüzcüleri, Nusra tecavüzcüleri Davutoğlu’nun askerleri olarak orada savaşıyor. O yüzden ateşkesi kabul etmem diyor. Suriye’nin her yerinde dün gece silahlar sustu. Sadece Tel Abyad’da Nusra çeteleri Kürtlere, PYD güçlerine saldırmaya başladı. Ateşkes her yerde oluyor ama Davutoğlu’nun beslemeleri, desteklediği çeteler ateşkese uymuyor çünkü talimatı Ankara’dan aldılar. Ateşkesi tanımayacağız diye Davutoğlu’ndan talimat aldıklarını ortaya koydular. Suriye’de, Türkiye’de barış istemiyorsun, elinden gelse üçüncü dünya savaşını başlatacaksın ama suçlu HDP olacak. Böyle bir iki yüzlülük olmaz.”

https://habermotto.com/ahmet-davutoglu-pervin-buldan/

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir