AHL Ahlatcı Finansal ve #ENERY ortaklığı Dünya Katılım Bankası’nın sermayesi 3 milyar TL’ye çıktı

AHL Ahlatcı Finansal ve Enerja Enerji, ortağı oldukları ve isim tescili dün yapılan Dünya Katılım Bankası’nın 100 milyon TL olan sermayesinin 3 milyar TL’ye çıkarttıklarını duyurdu.

enery

AHL Ahlatcı Finansal Yönetim AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) dün yaptığı açıklamada Adabank Anonim Şirketi’nin ticaret unvanının “Dünya Katılım Bankası Anonim Şirketi” olarak tescil işleminin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Benzer Haberler
https://www.arztakvimi.com.tr/
Borsa İstanbul’da #KBORU’dan 56 milyon TL’lik iş anlaşması
19-ocak-borsa-istanbul
Borsa güne 8040 puandan başladı

3 MİLYAR TL’YE ÇIKMASINA KARAR VERİLDİ

AHL Ahlatçı tarafınndan KAP’a bugün bir açıklama daha yapıldı.

Açıklamada yüzde 70 oranında ortak oldukları Dünya Katılım Bankası’nın sermayesinin tamamen nakden olmak üzere 100 milyon TL’den 3 milyar TL’ye çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.

Şirket yüzde 70 oranında pay sahibi olduğundan, söz konusu sermaye artırımı için gerekli 2 milyar 30 milyon TL’yi AHL Ahlatcı Finansal üzerinden gerçekleştireceğini duyurdu.

Dünya Katılım Bankası’nın bir diğer ortağı olan Enerya Enerji’de yüzde 29 oranında pay sahibi olduğundan, söz konusu sermaye artırımına katılım amacıyla yapılacak 841 milyon TL’lik ödemeyi AHL Ahlatcı Finansal üzerinden gerçekleştireceğini açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir