Afyon’un tek hematoloji uzmanı Doç. Dr. Mehmet Özen CİMER’den gelen tehditler sonrası istifa etti

Afyonkarahisar'ın tek hematoloji hekimi olan Doç. Dr. Mehmet Özen, bir hasta yakınının CİMER’den resmî olarak yazdığı tehditlerin ardından, can güvenliğinin olmadığı gerekçesi ile istifa etti.

featured

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörlüğü’nce yapılan yazılı açıklamaya göre, göreve yeni başlayan Doç. Dr. Mehmet Özen kendisinden 3-4 ay öncesine kadar bölümde doktor olmaması nedeniyle biriken hastaların mağduriyetini gidermek için yoğun şekilde çalışıyordu.

Gece geç saatlerde hematoloji bölümüne randevu almak için hastaneyi arayan bir hasta yakını, bölüme ulaşamadığını belirterek CİMER üzerinden bölümde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarına tehditler yağdırdı.

CİMER’de yer alan ifadelerin SABİM aracılığıyla Doç. Dr. Mehmet Özen’e bildirilmesinin ardından Doç. Dr. Özen, geldiğinden beri yoğun bir şekilde çalışarak hastaları muayene ettiğini, hasta yoğunluğundan dolayı geç vakitlere kadar hastanede kaldığını, daha önce çalıştığı hastanelerde hiçbir hastası ile sorun yaşamadığını ve tehdit almadığını, bu tehdit nedeniyle moralinin çok bozulduğunu, çalışmak istemediğini, yakın tarihlerde Konya’da bir hekimin bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü, kendisinin de başına böyle bir durumun gelebileceğinden endişe ettiğini belirterek istifa etti.

AFSÜ yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef ilimizin tek hematoloji hekimi olan Doç. Dr. Mehmet Özen, bir hasta/hasta yakınının açık olarak ve CİMER üzerinden resmi olarak yazmış olduğu tehdit/şiddet ifadeleri sonucu, can güvenliğinin olmadığı gerekçesi ile istifa etmiştir.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir