Abu Dhabi’de tarihi yarış! 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen oldu

Formula 1'de 2021'in son yarışı nefes kesti. Abu Dhabi Grand Prix'ine 2. sırada başlayan Hamilton ilk turda Verstappen'i geçti. Yarışın son turunda Hamilton'ı geride bırakan Vertsappen yarışı lider tamamladı ve 2021 sezonunun şampiyonu oldu.

featured

2021 Formula 1 sezonunun 22. yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix’sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı ve 2021 Formula 1 dünya şampiyonu oldu.

Heyecan dolu 2021 Formula 1 sezonunun son durağı, bu hafta sonu Abu Dhabi’nin Yas Marina pistiydi.

Şampiyonayı ilk iki sırada götüren Max Verstappen ve Lewis Hamilton, bu yarışa eşit puanlarla geldiler ve yarışı önde bitiren isim şampiyonluğunu ilan edecekti. Bu yüzden de hafta sonunun heyecan seviyesi oldukça yüksekti.

PEREZ HAMILTON’A ZAMAN KAYBETTİRDİ

Yarışın başlangıcında Hamilton liderliği ele geçirdi. Daha sonrasında Max Verstappen geç frenle Lewis Hamilton’un önüne geçti. Ancak Hamilton pist dışından önde kaldı.

Yapılan pitlerin ardından Lewis Hamilton, Max Verstappen’in 6 saniye önünde piste döndü. Yarışın geçici liderliği Sergio Perez’de. Perez Hamilton ile inanılmaz bir mücadeleye girişti. Hamilton Meksikalı pilotu geçmesine rağmen oldukça zaman kaybetti.

HAMILTON PİTE GİRMEDİ

Max Verstappen sanal güvenlik aracının girmesiyle pit stop yaptı. Mercedes takımı pite girmemeyi tercih etti. Hamilton: “Beni pistte bırakmanız risk değil miydi?” dedi.

SON 5 TUR KALA KAZA OLDU, GÜVENLİK ARACI GİRDİ

Latifi bariyerlerde ve güvenlik aracı çıktı. Abu Dabi’de son 5 tura girilirken güvenlik aracı piste girdi. Max Verstappen pite girdi ve yumuşak lastiği taktı.

Alfa Romeo pilotu Kimi Raikkonen, kariyerinin son yarışını tamamlayamadı. Finlandiyalı pilot, Ferrari’nin son şampiyonu olarak pistlere veda etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir