Abdülhamid’in salçacı torunu Orhan Osmanoğlu, hayali dernekler için bağış mı topluyor?

featured

Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu, “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” aracılığıyla Ramazan kolisi dağıtacaklarını sosyal medyada duyurdu.

Osmanoğlu, paylaştığı videoda “Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği” yazılı kolide, hangi ürünlerin yer alacağını söyleyip bin koli hazırlanması için destek çağrısı yaptı.

OdaTV’den Caner Taşpınar’ın haberine göre İçişleri Bakanlığı’nın e-devlet üzerinden hizmete açtığı “Dernek Sorgulama” aramasında, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği yer almıyor.

Derneğin sitesine giriş yaptığınızda ise “yapım aşamasında” olduğu ibaresi yer alıyor. Buna karşılık Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği adındaki Twitter hesabının ana sayfasında ise hesabın 2014 yılında açıldığı bilgisi dikkat çekiyor.

Diğer Osmanlı torununun derneği de ortalarda yok

Osmanlı torunlarının faaliyet gösterdiği bir başka dernek; Devlet-i Aliyye Ocakları Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği…Derneğin Genel Başkanı olarak Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun adı geçiyor. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı ailesinin sürgünden sonra Türkiye’de doğan ilk torunu…

Aynı zamanda, Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyesi ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ın Başdanışmanı…Derneğin sitesi kapalı.Derneğin Facebook sayfası aktif, güncel olarak kullanılıyor ve burada yazan kuruluş tarihi ise 26 Şubat 2019… İçişleri Bakanlığı’nın sorgulamasında bu dernek de yer almıyor.

Caner Taşpınar, yazısının sonunda şu soruyu soruyor:

“Peki, İçişleri Bakanlığı’nın listelerinde yer almayan bu dernekler, nasıl yardım toplayıp çeşitli etkinlikler hazırlayabiliyor?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir