Bakan Dönmez müjdeyi duyurdu: Abdülhamid Han ilk sondajına başladı

Türkiye'nin çalışmalarını dört gözle beklediği Abdülhamid Han sondaj gemisinden güzel haber geldi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, geminin ilk sondaj çalışmasına Yörükler-1 kuyusunda başladığı müjdesini vererek, "Karadeniz'in sevincini bu kez Akdeniz'deki yeni müjdelerle yaşatmaya kararlıyız. Mühendislerimizin alın teri ve milletimizin duasıyla gemimizin bahtı açık, sondajı bereketli olsun" dedi.

featured

Türkiye, doğal kaynak arama faaliyetlerine devam ediyor. Karadeniz’den gelen müjdeli haberlerin ardından bu kez de gözler Akdeniz’e çevrildi. Akdeniz’de sondaj çalışması için hazırlık yapan Abdülhamid Han gemisi, bugün faaliyete başladı.

Karadeniz gazi için tarih verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4. sondaj gemisinin adı Abdülhamid Han

ABDÜLHAMİD HAN İLK SONDAJINA BAŞLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisinin Yörükler-1 kuyusunda ilk sondajına başladığını duyurdu.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Abdülhamid Han sondaj gemimiz Yörükler-1 kuyusunda bugün ilk sondajına başladı. Karadeniz’in sevincini bu kez Akdeniz’deki yeni müjdelerle yaşatmaya kararlıyız. Mühendislerimizin alın teri ve milletimizin duasıyla gemimizin bahtı açık, sondajı bereketli olsun” ifadelerine yer verdi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir