ABD’de düşürülen UFO’nun enkazı henüz bulunamadı

ABD'de 10 ve 12 Şubat tarihlerinde düşürülen 'tanımlanamayan cisimler' gizemini koruyor. ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığı, düşürülen cisimlerin enkazlarını bulamadığı için arama çalışmalarını sonlandırdı

featured

Dünyada birkaç haftadır yaşanan UFO krizi gündemden düşmek bilmiyor. Çin‘in casus balonuyla başlayan ancak daha sonra Pentagon’un ‘tanımlanamayan cisim’ tanımlaması yapan uçan nesnelerle ilgili onlarca farkı spekülasyon dönüyor.

Benzer Haberler
abd-bir-ufo
ABD’de bir UFO düşürüldü
1
UFO mu, yoksa Rus silahı mı? Alaska’da şoke eden görüntü
piramit şeklindeki ufo
ABD yetkilileri bu görüntüyü doğruladı, basın toplantısı yapılacağı konuşuluyor: Piramit şeklindeki UFO görüntüleri gerçek mi?

Gizemli cisimlerle ilgili ise bir yeni detay ortaya çıktı. 

DÜŞÜRÜLEN CİSİMLERİN ENKAZI BULUNAMADI

ABD Kuzey Kuvvetleri Komutanlığı’nın (NORTHCOM) yaptığı açıklama göre 10 ve 12 Şubat tarihlerinde Kanada sınırındaki Horun Gölü üstünde düşürülen cisimlerin enkazı bulunamadı.

Yapılan açıklamada,ABD ordusu, Kanadalı ortaklar, federal kurumlar, yüzey sensörleri, hava görüntüleri ve yüzey altı taramaları kullanıldı. Her alanda sistematik aramalar yapıldı; ancak enkazın yeri belirlenemedi” ifadelerine yer verildi.

abd ufo

Bölge koşulların Kuzey Kutbu etkisinde olması nedeniyle operasyonlara son verildi. Aynı zamanda uçuş operasyonlarının da bugün itibarıyla sonlandırılacak bildirildi.

abd casus balon

ABD, Çin’in casus balonunu daha önce 4 Şubat tarihinde South Carolina kıyılarında vurmuştu. Ardından da 10 Şubat’ta Pentagon üstündeki bir cisim düşürülmüştü.

11 Şubat tarihinde ise Kanada Başbakanı Justin Trudeau ABD ile iş birliği içinde olarak Yukon bölgesinde bir cismi düşürdüğünü ifade etmişti.

8 gün içinde 4 tanımlamayan cisimle ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatı üzerine söz konusu cismin bir ABD F-16’sı tarafından düşürüldüğünü bildirmişti.

abd düşürülen cisim

Patrick Ryder “Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı (NORAD), cismi pazar sabahı tespit etti, görsel ve radar takibini sürdürdü. Uçuş rotası ve radar verilerine dayanarak, bu cismin, Montana’daki hassas savunma bölgelerinin üzerinde alınan radar sinyaline makul bir şekilde uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Yerdeki herhangi bir şeye yönelik kinetik bir askeri tehdit olarak değerlendirmedik ancak güvenli bir uçuş tehlikesi ve potansiyel gözetleme yetenekleri nedeniyle bir tehdit olarak değerlendirdik.” ifadelerine yer vermişti.

Pentagon’un bu açıklaması sonrası ise dünya genelinde bir UFO krizi ortaya çıkmış, ardından yeniden açıklama yapan ABD söz konusu cisimlerin uzaylılarla alakası olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığını ifade etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir