ABD tarihinde bir ilk! 5 vakit ezan için flaş karar

ABD'nin Minnesota eyaletinde bir ilk yaşandı. Ülke genelinde yasak olan 5 vakit ezan okunmasına ilişkin Minneapolis Belediye Meclisi'nden tarihe geçen bir karara imza atıldı.

featured

ABD’ nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis kentinde bir ilk yaşandı. Ülke genelinde yasak olan günde 5 vakit ezan okunmasına ilişkin Minneapolis Belediye Meclisi’nden tarihe geçen bir karara imza atıldı.

GÜNDE 5 VAKİT EZAN OKUNMASINA İZİN VERİLDİ

ABD’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis şehrinde, yıl boyunca ezanın günde beş defa hoparlörle açıktan okunmasına izin verildi. Minneapolis Belediye Meclisi, ülke tarihinde ilk defa büyük bir şehirde ezanın günde beş kez halka açık şekilde okunmasına oy birliğiyle karar verdi.

”MINNEAPOLIS TÜM DİNLER İÇİN BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ”

Ramazanda yapılan oylama ile meclis, özellikle sabah ve yatsı vakitlerinde ezanın açıktan okunmasının önünde engel olarak duran şehrin gürültü yönetmeliğindeki ilgili sınırlayıcı maddeleri değiştirdi.

Oylamayı izleyen şehirdeki Nur Camisi imamı Mohammed Dukulfy, sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Minneapolis şimdi tüm dinler için bir şehir haline geldi.’ ifadesini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir