8 saat süren Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Yeni dönemin ikinci Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapıldı. Toplantı 8 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

featured

Geçtiğimiz hafta ilk toplantısını gerçekleştiren yeni Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tekrar bir araya geldi. Toplantının gündeminde Erdoğan’ın KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerinin yanı sıra asgari ücret zammından terörle mücadeleye de çok sayıda önemli konu yer alıyordu. Ana gündem maddesi ekonomi olan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de yeni dönemin yol haritasına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyordu. Enflasyonla mücadelede atılacak adımların da değerlendirileceği toplantıda masada ayrıca, prim desteği, memura ilave refah payı, emekli aylıkları, bayram ikramiyeleri, kira zammında yüzde 25 sınırı, deprem bölgesi için atılabilecek adımlar ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu süreci de vardı.

TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA EDECEK KADROLARI OLUŞTURUYORUZ

“6 Haziran’daki toplantımızın ardından yeni Kabine üyelerinin de yemin etmesiyle görevimize devam ediyoruz. Hiçbir gecikmeye mahal vermeden Türkiye Yüzyılını inşa edecek kadroları oluşturuyoruz. Seçim belirsizliğinin sandıkların kapanmasıyla birlikte geride bırakılması çok önemli bir başarıdır. Milletimiz 14 ve 28 Mayıs’ta iki kez ortaya koyduğu iradeyle eski sisteme dönüş sistemini reddetmiştir. 3-5 ayda hükümetlerin değiştiği dönemler sona ermiş, Türkiye’ye vakit kaybettiren olaylar tarih olmuştur.”

“ESKİ SİSTEME DÖNÜŞ ÖNERİLERİNİ MİLLET REDDETTİ”

Milletimiz, eski sisteme dönüş önerilerini reddetmiştir. Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Projelerimizi daha kısa sürede hayata geçireceğiz. Vatandaşımızın hayatına dokunan meselerleri daha da artıracağız. Türkiye’nin hak ve hukukunu daha cesur savunacağız. Demokrasi, hak ve özgürlükler alanındaki reformlarımıza daha sıkı sarılacağız.

Siyasette istikrar ve güven açığı vardı. Biz 2002’den beri yaptığımız yatırımlarla bu açığı kapattık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu kazanımları kalıcı hale getirdik. Millet kararını vermiştir. Muhalefetin de hakikatleri görmesini temenni ediyoruz.

ENGELLİ VE YAŞLI AYLIKLARI

Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylıklarının ödemesini erkene alıyor, toplam 1,4 milyon kardeşimizi kurban bayramından önce sevindiriyoruz.

ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMALARI

Geçen haftaki açıklamamız sonrasında asgari ücret komisyonumuz çalışmalarına başladı. Asgari ücret çalışmaları yapıcı bir şekilde devam ediyor. İnşallah tüm tarafların içine sinecek hayırlı bir neticeye ulaşacağımıza inanıyorum.

MEMUR MAAŞ ARTIŞ ORANLARI

Memur maaş artış oranlarıyla ilgili Meclis sürecini yakında başlatıyoruz. Geçen haftaki takvimlerin ardından bugün de her bakanlıkla ilgili kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirdik. Bakan arkadaşlarımızdan planlarını dinleme fırsatı bulduk. Tüm projeleri takvim içerisinde hayata geçireceğiz.

Kadınlar yeni dönemimizde de bürokrasiden siyasete her alanda öncü rol oynamaya devam edecektir. Türkiye Yüzyılı ülkemiz kadınlarının omuzlarında yükselecektir.

Milletimizin refahını artıracağız. Hedeflere plan dahilinde emin adımlarla ilerleyeceğiz. Cumhurbaşkanı yardımcımız Cevdet Bey’i hükümet planımızı hazırlamak üzere görevlendirdim.

Türkiye’nin statükoyu değiştirdiği alanların başında dış politika var. İçe kapanık bir ülkeyi, oyun kuran, gerektiğinde oyun bozan bir müessir güç haline getirdik. Bölgemizde Türkiye’nin hesaba katılmadığı bir denklemin kalıcı olması mümkün değildir.

KKTC’de, Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimiz bizleri havalimanından itibaren muhteşem bir coşkuyla bağırlarına bastılar. Türk milletinin ayrılmaz bir parçasını teşkil eden Kıbrıs Türk halkıyla omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Ne ülkemizin ne de KKTC’nin haklarının gasbedilmesine izin vermeyeceğiz.

Tek millet, iki devlet şiarıyla hareket ettiğimiz can Azerbaycan’la münasebetlerimiz tüm dünyada gıptayla takip ediliyor.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN YENİ KARAR

Bugünkü Kabine toplantımızda geniş bir yelpazede detaylı durum değerlendirmesi yaptık. Deprem bölgesindeki 11 ilimizin yeniden ayağa kaldırılması birinci önceliğimizdir. Tüm bakanlıklarımızın depremden etkilenen şehirlerimizde yürüttüğü çalışmalarda gelinen son durumu görüştük. Bugüne kadar afetzedelerimize yaptığımız nakdi yardımların toplam tutarı 61 milyar lirayı buluyor. Deprem konutlarının inşasını hızlandıracak farklı alternatifler üzerinde mütalaalarımız sürüyor. Yakında bunları milletimizin takdirine sunacağız.

(Depremden etkilenen illerde) 2 bin 430 hektarlık alanda 11 yeri daha sanayi sahası olarak ilan ediyoruz. Yeni sanayi sahalarımızın deprem bölgesindeki kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Aldığımız kararların milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir