6’lı masada Cumhurbaşkanlığı Adaylığı karmaşası: Faik Öztrak, Mansur Yavaş’a kapıları kapattı

Millet İttifakı ve 6'lı masa cephesinde Cumhurbaşkanlığı Adaylığı karmaşası sürerken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan dikkat çekici bir açıklama geldi. Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı tartışmalarına değinerek, "Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir." dedi. Öztrak, ortak Cumhurbaşkanı adayının 6'lı masada belirleneceğini kaydetti.

featured

2023 seçimleri için 6’lı masada örtülü ‘Cumhurbaşkanlığı Adaylığı’ savaşı yaşanırken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tartışmalara yeni boyut katacak bir açıklamada bulundu. Faik Öztrak, Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak seçildiğini söyleyerek, “Ortak cumhurbaşkanı adayımız 6’lı masada belirlenecektir.” dedi.

CHP’de Cumhurbaşkanlığı Adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu öne çıkarken, 6’lı masada ise adaylık savaşları sürüyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Adayı olmayacağını yinelemiş ve “Cumhurbaşkanı aynı zamanda imamlık yapmak durumunda olduğu için ben aday değilim” demişti.

Altılı masa 6. görüşmesinde yine bir isim çıkaramadı! ‘Ortak aday’ vurgusu

İYİ PARTİLİ KAVUNCU MANSUR YAVAŞ’I İŞARET ETTİ

Öte yandan; İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldığı canlı yayında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ilişkin konuştu. CHP liderinin hiçbir zaman ‘aday olacağım’ demediğini ifade eden Kavuncu, adaylık için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mansur Yavaş’ı işaret etti. Kavuncu açıklamasında şunları söyledi:

“Hiçbir zaman ‘aday olacağım’ demedi. Bu algıya müsaade ediyor bu da çok normal. Olmaması anormal olurdu. Bu iddiayı muhafaza ediyor. Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var.”

ÖZTRAK, YAVAŞ’A KAPILARI KAPATTI

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklaması hatırlatılan Faik Öztrak şunları söyledi

“Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız gibi üstün hizmetler vermektedir. Dün bir defa daha, kuvvetli bir şekilde, altı çizildiği gibi milletimiz emin olsun. Ortak cumhurbaşkanı adayımız 6’lı masada belirlenecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir