660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hangi kanalda, saat kaçta? Kırkpınar yağlı güreşleri canlı yayın

featured

Kırkpınar yağlı güreşleri ilk gün canlı yayınla 3 turda gerçekleşecek. Çekişmeli görüntüleri ekrana getirecek olan Kırkpınar yağlı güreşleri, canlı yayın ile izleyiciler tarafından ilgiyle takip edilecek.

Final güreşlerinin ardından başpehlivanın belli olacağı Kırkpınar’da, çeyrek final ve yarı final sonrası final etabı gerçekleşecek. Peki, Kırkpınar yağlı güreşleri ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda canlı izlenebilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat kaçta, hangi kanalda?

Kırkpınar yağlı güreş müsabakalarının açılış müsameresi 9 Temmuz Cuma günü 18.30 itibariyle DMAX kanalından canlı izlenebilecek. 10 Temmuz Cumartesi günü ise 12.30’da 1. Tur başlayacak ve 2 ve 3. Tur ise 15.00, 17.00 saatlerinde devam edecek.

KIRKPINAR CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılışı yapıldı

Çayırdaki tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 2019 yılının Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Türk bayrağını göndere çekti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, törende yaptığı konuşmada, milletleri millet yapan unsurun ortak gelecek, arzu ve istekleri olduğu kadar milletlerin geçmişleri ve töreleri olduğunu söyledi.

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en köklü geleneğinin Kırkpınar olduğunu ifade eden Canalp, şunları kaydetti:

“Aslında biz burada bugün 660 yıllık bir geleneği beraberce yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için bulunuyoruz. Milletler geleneklerini yaşatmak için seçici davranırlar, inşa ettikleri gelenekler için de geleceğe taşıdıkları gelenekler için de hep seçici olmuşlardır. Yağlı güreşi asırlardır bu millet neden yaşatıyor derseniz çünkü yağlı güreş Türk milletinin karakterini en iyi şekilde yansıtan spordur. Yağlı güreş, sadece bir spor değildir. Aynı zamanda yiğitlik, mertlik, güç ve zekadır, tutamadığınız eli, tutamadığınız bileği, kavrayamadığınız bedeni en iyi şekilde hissetmektir, taktik, beceridir, kabiliyettir. Bu yönleriyle yağlı güreş, bizim milletimizin alplik geleneğinin en iyi yansımasıdır. Kırkpınar’ı yaşatan ona gönül verenlerdir.”

Kırkpınar’ın yaşatılmasında herkesin emeği olduğunu belirten Vali Canalp, pehlivanlara başarı diledi.

2 bin 160 pehlivan katılacak

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ikinci gününde Başpehlivanlar saat 12.00’de er meydanına çıkacak. 53 Başpehlivanın katılım sağlayacağı güreşlerde gün boyunca 3. tur müsabakalar yapılacak.

Kırkpınar’da yoğun bir gün olacağını dile getiren Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, “660. Tarihi Kırkpınar güreşlerimiz iki gündür devam etmekte. Toplamda 2 bin 160 pehlivan iştirak etmiş bulunmakta. 53 tane başpehlivanımız var. Bugün de inşallah saat 12.30 civarında başpehlivanlar kol bağlayacak. Bu kadar fazla katılımla, bu kadar yoğun katılımla ufak tefek hatalarımız oluyor. Ancak hata yapmamak için gayret gösteriyoruz.

Kule temsilcilerimiz gözlemcilerimiz dahil 110 tane görevli arkadaşımız var federasyon personeli olarak. Bugün Başpehlivanlar 3 tur güreş yapacaklar, 16’ya düşüreceğiz. İnşallah yarın da yine 3 tur ile müsabakaları finallere taşıyacağız” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir