6 yaşındaki çocuk gelin davasında karar çıktı mı?

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli’yle evlendirdiği iddiasıyla ilgili davada beklenen karar açıklanmadı. Kararın açıklanması 9 Ekim tarihine ertelendi.

featured

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli’yle evlendirdiği iddiaları Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. Geçtiğimiz yıl aralık ayında ortaya çıkan mide bulandırıcı olayda bugün 5’inci dava görüldü.

SES KAYITLARI DELİL OLARAK SUNULMUŞTU

Şimdi 25 yaşında olan H.K.G. suç duyurusunda, Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikâhla evlendirildiğini, şüphelinin babasının talebesi olduğunu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlatmıştı. Cinsel ilişkinin kendisine İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini söyleyen H.K.G., çektiği ses kayıtlarını da delil olarak sunmuştu.

İDDİANAMEDE KADİR İSTEKLİ’YE 67 YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kadir İstekli hakkında, ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 gün, H.K.G.’nin babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel hakkında ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep edilmişti.

DAVADA KARAR ÇIKMADI

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün görülen duruşmasında da yine karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 9 Ekim 2023’te görülecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir