6 Şubat depremlerinin üstünden 6 ay geçti! Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep’te yaralar sarılıyor

Türkiye tarihinin en acı depremlerinden birini 6 Şubat'ta yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ili adeta yerle bir etti. Depremin ardından 6 ay geçti, Yaralar halen taze ancak ihya çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

featured

Türkiye 6 Şubat saat 04.17’de büyük bir acıyla uyandı.  7,7’lik sarsıntı sonrası binlerce can enkaz altında kaldı. O canlarla birlikte hayaller ve gelecekler de enkaz altında kaldı.

85 MİLYON ASRIN FELAKETİNİN ACISINI YÜREĞİNDE HİSSETTİ

6 ay önce yaşanan sarsıntı sadece 13,5 milyonu uykusundan uyandırmadı. 85 milyon ‘asrın felaketi’nin acısını yüreğinde hissetti. O sabah Türkiye’nin uyandığı en acı günlerden biri oldu. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildi… Felaketin boyutu da ilerleyen saatlerde daha da netleşti. 13.24’te Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki deprem bölgeyi yeniden salladı.

İLK SAATLERDE 4. SEVİYE ALARM VERİLDİ

Depremin ilk saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Koordinasyon Merkezi’ne gitti, 4. seviye alarm verildiğini ve bunun uluslararası yardımı da içerdiğini açıkladı.

MEHMETÇİK AFETİN İLK ANINDAN İTİBAREN MİLLETİN YANINDAYDI

Mehmetçik ilk andan itibaren milletinin yanındaydı

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları askeriyle, siviliyle, işçisiyle, teknik personeli ile ilk andan itibaren havada, karada, denizde seferber oldu. İnsani Yardım Tugay Komutanlığına ‘hazır ol’ emri verildi. Diğer illerden deprem bölgesine personel ve malzeme gönderilmesi için hava yardım koridoru oluşturuldu.

TÜRKİYE BİR KEZ DAHA TEK YÜREK OLDU

Depremin ilk anından itibaren devletin tüm birimleri teyakkuza geçirildi.

Türkiye’nin 81 ilinde yardım seferberliği başladı, vatandaşlar gerek nakdi gerekse ayni yardımlarıyla depremzedelerin yanında oldu. Türkiye, bir kez daha kenetlenerek yaşanan yıkımın üstesinden geliyor…

Aynı zamanda “Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını”, yurt içi ve dışından ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyonun katılımıyla yapıldı.

7 saat süren ortak yayında, 9 milyonu aşkın SMS gönderildi, 115,1 milyar lira bağış toplandı.

Depremin ardından yaşanan acı hafifleyecek ama Türkiye bu tarihi ve saati hiçbir zaman unutmayacak: 6 Şubat 2023 saat 04.17…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir