Demirtaş’tan Öcalan açıklaması! O sözleri apar topar kaldırıldı

HDP’nin hesaplarından Kobani davasında savunma yapan Demirtaş’ın, "Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir" dediği iddia edildi. Demirtaş'ın o sözleri apar topar kaldırıldı

featured

HDP’nin hesaplarından Kobani davasında savunma yapan Demirtaş’ın, “Resmi ideolojiye uymuyorsa sanatçı da olsa, siyasetçi de olsa terörist kabul ediliyor” dediği iddiasıyla şu ifadeler paylaşıldı:

Terörist Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a şehit kızı Gülay Demir’den cevap: ‘Babam’

 

“Burası Türk yurdudur. Sevmeyen terk etsin’ diyorlar. Hayır burası hepimizin yurdudur. Kürt olarak benim Ankara’da, Trabzon’da hakkım var. Bölünmeyi engellemenin yolu tekleştirmek değil birleşmektir. Birlik çokluktur. “Tek dil, tek millet” Hitler’in sloganıdır. Sene 2022’de savcı önümüze bir mütalaa koymuş. Mütalaanın temelinde Kürt sorunu, Kürtçe konuşma ve Kürtlükle ilgili meseleler. Herkes ders çıkarmalı. Yüz yıldır birbirimize çektirdiğimiz acılara son vermemiz lazım. Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir.”

SAYFADAN KALDIRILDI

Demirtaş’a ait olduğu belirtilerek HDP’nin resmi sosyal medya hesaplarından ve sitesinden paylaşılan bu sözler daha sonra silindi. Sözlerin olduğu sayfa yayından kaldırıldı.

Sözlerin neden silindiğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Demirtaş tarafı da Öcalan ile ilgili bir savunma yapıp yapmadığına dair açıklamada bulunmadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir