Sosyal medya bunu konuşuyor: ‘500 liralık banknotda kimin resmi olmalı?’

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu’nun Twitter'dan yaptığı paylaşım gündem oldu. Babuşcu, 500 TL’lik banknot ve 5 TL’lik madeni paralar için hazırlıkların başladığını iddia etti. Babuçcu’nun iddiasının ardından, ‘500 liralık banknotda kimin resmi olmalı?’ tartışmaları sosyal medyada gündem oldu.

featured

Ziraat Bankası’nın eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, 5 TL’lik madeni paralar ile 500 TL’lik banknotlar için hazırlıkların başladığını iddia etti.

500 LİRALIK BANKNOTDA KİMİN RESMİ OLMALI?

Bilindiği gibi her parada tarihte önemli bir yeri olan bir ismin fotoğrafı yer alıyor. 5 TL’de Ordinaryus Profesör Doktor Aydın Sayılı, 10 TL’de Profesör Doktor Cahit Arf, 20 TL’de Mimar Ahmed Kemaleddin, 50 TL’de Fatma Aliye Hanım, 100 TL’de Buhurizade Mustafa Itri ve 200 TL’de ise Yunus Emre’nin fotoğrafı bulunuyor.

500 liralık banknotların geleceği iddiasının ardından sosyal medyada yeni bir tartışma daha yaşandı. Sosyal medya kullanıcıları, ‘’500 liralık banknotda kimin resmi olmalı?’’ sorusuna yanıt aradı.

Bazı kullanıcılar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde BionTech aşısını bularak dünyaya umut olan Uğur Şahin ile Özlem Türeci’nin fotoğrafının koyulmasını istedi.

Bazı kullanıcılar ise yine olayı ti’ye alarak; ABD’de yaşayan dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün fotoğrafının 500 TL’lik banknotlarda yer almasını talep etti.

TCMB eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu: ‘Yeni 5 ve 500 Türk lirası geliyor’ iddiası

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir