50 yaş üzeri aşı programı başladı! e-Nabız ve MHRS üzerinden 50 yaş üzeri aşı randevusu nasıl alınır?

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 yaş üzeri vatandaşlar için aşı programının başladığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşı programı bugün itibariyle başladı. Aşı ile salgının etkisini gündemimizden çıkaracağız. Bu güce güvenin.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1399699962598985739?s=20

50 yaş üzeri koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır, aşı randevusu nereden alınır soruları milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. Salgınla mücadelede aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ilk doz aşısını olanlar ikinci doz almak için veya ilk kez aşı randevusu oluşturmak isteyenler e devlet ve MHRS ekranına yoğunluk kazandırıyor.

Risk grubundaki vatandaşlara öncelik tanınırken e-Devlet, e-Nabız ve MHRS üzerinden randevular alınıyor.

Salgınla mücadele kapsamında aşı randevusu alma işlemleri son günlerde yoğunluk kazandı. Peki Aşı randevusu nasıl alınır? MHRS ve e devlet ile koronavirüs aşı randevusu başvurusu nasıl yapılır, kimler alabilir?

Aşı randevusu nasıl alınır?

Salgınıyla mücadelede aşı çalışmaları için faaliyetler tüm hızıyla sürerken aşı randevusu alma işlemleri merak ediliyor. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilirken detaylar şöyle;

Turkiye.gov.tr ya da e-Devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümüne MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılabilecektir.

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamaya kişisel bilgilerle giriş yapıldıktan sonra MHRS aşı randevusu alma ekranı üzerinden istenilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

E-NABIZ GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MHRS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir