4/B’li öğretmenlere kadro verilecek mi? 4/B sözleşmeli personel kadroya geçebilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu halka sesleniş açıklamasında sözleşmelilere kadro ile ilgili vermiş olduğu bilgilerden sonra Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan 4/B'li öğretmenlere kadro çağrısında bulundu.

featured

Sözleşmeli personellerin statüsünün yeniden belirlendiği ve kadroya alımlarına ilişkin yeni düzenlemelerin gerçekleştirildiği açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılmıştı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu kadro açıklamasının sözleşmeli öğretmenleri tatmin etmediğini dile getirdi. Geylan, “Beklenti, tüm sözleşmelileri kadroya geçirerek öğretmenlerimizin tamamının aynı statüde çalıştırılmasının sağlanmasıydı.” diyerek 4/B’li öğretmenlere de kadro getirilmesi çağrısında bulundu.

4/B’Lİ ÖĞRETMENLERE KADRO ÇAĞRISI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan 2018 yılında AK Parti tarafından vaat edilen 4B’li personelin kadroya geçirilmesini sözünün acilen yerine getirilmesini gerektiğini vurgulayarak, “Tüm milletvekillerimize çağrımızdır; sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM’ye geldiğinde 4B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve hükümetin 2018’de verdiği sözün gereği olarak teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN İSTİKRARI SAĞLANMALI

“Yapılan açıklama, sözleşmeli öğretmenlerimizi tatmin etmemiştir. Beklenti, tüm sözleşmelileri kadroya geçirerek öğretmenlerimizin tamamının aynı statüde çalıştırılmasının sağlanmasıydı. Nitekim AK Parti hükümeti, 23 Ekim 2018’de açıkladığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile eğitim kamuoyuna, ‘Elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere teşvik uygulaması getireceğiz’ sözünü vermişti. Bu vaat, mahrumiyet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere 1 brüt asgari ücret ile 2 brüt asgari ücret arasında değişen miktarlarda zorunlu hizmet tazminatı ödenmesini yıllardır talep eden sendikamızca da olumlu karşılanmıştı. Çünkü bu gerçekleştirildiğinde, belli bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak için çakılı sözleşmeli istihdama gerek kalmayacaktır. Tüm milletvekillerimize çağrımızdır, sözleşmelilerle ilgili teklif TBMM’ye geldiğinde 4B’li meslektaşlarımızın kadroya geçirilmesi ve hükümetin 2018’de verdiği sözün gereği olarak teşvik uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesidir.”

 

thumbnail
Sözleşmeliye Kadro Nasıl Olacak?
Çalışma Bakanlığı’ndan flaş ‘sözleşmeliye kadro’ açıklaması! Kimler kapsam dışında kalacak?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir