30 liraya kadar çıkan soğan fiyatları düşüşe geçiyor! İşte market fiyatları

Son 1 ayda fahiş artışa geçen soğanda düşüş bekleniyor. Hatay ve Adana'da hasadı süren turfanda soğanın market raflarında fiyatları düşürmesi bekleniyor. Tarlada fiyatın kademeli olarak 10 liraya, markette de 17-20 liraya düşmesi öngörülüyor.

featured

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden  olan Adana ve Hatay’da başlayan turfanda soğan hasadı devam ediyor. Bir süredir devam eden soğan sıkıntısı hasat ile geçeceğe benziyor.

HEDEF BU YIL 284 BİN TON REKOLTE

Geçen yıl 272 bin ton ürün alınan soğanda, iki ilden bu yıl 284 bin ton rekolte alınması hedefleniyor.

Adana ve Hatay’da bu yıl beklenen rekolte, geçen yılki Türkiye geneli 2 milyon 350 bin tonluk hasadın yüzde 12’sini oluşturuyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay ve Adana’daki hasatların, market ve pazardaki soğan fiyatını düşürmesi bekleniyor.

TARLADA KADEMELİ OLARAK 10 LİRAYA DÜŞEBİLİR

İlçede yaklaşık 60 bin dönüme yakın alanda soğan ekildiğini belirten Cünedioğlu, Ramazan Bayramı’ndan sonra turfanda soğanın hasadıyla fiyatların aşağı yönlü çekilmesini beklediklerini dile getirdi.

Cünedioğlu, şöyle konuştu:

“Piyasada ürün fazla olduğu zaman fiyatı da düşer. Soğanın fiyatı büyükşehirlerde 30 lira. Bizim burası küçük şehir olduğu için soğan aşağı yukarı 20 lira. Turfanda hasatla önümüzdeki haftadan sonra, Ramazan Bayramı’ndan sonra soğanın fiyatının yavaş yavaş tarlada kademeli olarak 10 liraya kadar düşme ihtimali çok yüksek. Yani tarlada 10 liraysa, markette 17-20 liraya kadar olabilir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir